Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP çıkışı: En kısa zamanda…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP çıkışı: En kısa zamanda…

8 yıl aranın ardından AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kritik görüşmesinin yankıları sürüyor. Erdoğan’ın en kısa zamanda 2006 yılından sonra CHP’yi ilk kez ziyaret etmesi bekleniyor.

Yerel seçimlerde önemli bir başarı gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek kritik bir görüşmeye imza attı. İkili arasındaki buluşma günler öncesinden heyecanla beklenmeye başlanırken, 23 Nisan’da meclisteki çay muhabbeti de görüşme öncesi heyecan uyandırmıştı. Tüm Türkiye’nin gözünün çevrildiği Söğütözü’nde gerçekleşen görüşmede 1 saat 35 dakika görüşen ikili daha sonra ayrılmıştı. Kritik zirve arkasında pek çok soru işareti bırakırken, ‘boş koltuk’ ve ‘iadei ziyaret’ konularına açıklık getirildi. Ünlü gazeteci Abdülkadir Selvi, kaleme aldığı bugünkü yazısında soru işaretleri ile ilgili kulis bilgileri paylaştı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın en kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyarete gideceğini söyledi. İşte görüşmenin perde arkasında yaşananlar:

erdogan-ozel-1.jpg

HEDİYE TAKDİM ETTİ

Yıllar sonra AK Parti’yi ziyaret eden Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyarette Erdoğan’a kaidesi Toros mermerinden olan camdan ‘Cumhuriyet Ateşi’ biblosu ve Manisa’nın ünlü Mesir macununu ikram etti. Öte yandan kameralara yansıyan görüntülerde de görüldüğü üzere ikili arasında sıcak sohbet havası yaşandı.

erdogan-ozel-2.jpg

BOŞ KOLTUK TARTIŞMASI AYDINLATILDI

İkili arasında basına yansıyan anlarda ‘boş koltuk’ merak konusu olmuştu. Ünlü Gazeteci Abdülkadir Selvi, yazısında konuyla ilgili olarak “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in boş koltuğu göstererek espri yaptığı öğrenildi. Özgür Özel’in oturma düzenine itiraz etmesi üzerine MHP Lideri Bahçeli ile görüşmede de aynı düzenin uygulandığının anlatıldığı ifade edildi. Erdoğan’ın CHP’yi ziyaret ederek bu durumu telafi etmeyi önerdiği öğrenildi” ifadelerine yer verdi.

erdogan-ozel-3.jpg

İADEİ ZİYARET GERÇEKLEŞECEK

Yıllar sonra bir araya gelen ikilinin görüşmesi unutulmazlar arasına girerken; Selvi, görüşmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memnun kaldığı ve “En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek isterim” dediğini aktardı. Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın bu sözlerine Özgür Özel’in de buna “Memnuniyetle, bekleriz” diye yanıt verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP Genel Merkezi'ne yapılması düşünülen bu ziyaret, gerçekleşmesi dahilinde 2006 yılından sonra ilk kez Erdoğan CHP Genel Merkezi'ne gitmiş olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.