Veteriner Hekim Levent Uğurlu: Başıboş köpek sorununu çözüme talibiz

Veteriner Hekim Levent Uğurlu: Başıboş köpek sorununu çözüme talibiz

Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Veteriner Hekim Levent Uğurlu, günden güne büyüyen başıboş köpek soru hakkında çarpıcı bir çıkış yaparak “Biz veteriner hekimler olarak başıboş köpek sorununu çözmeye talibiz” dedi.

Ülke gündeminden düşmeyen başıboş sokak köpeği sorununa her geçen gün bir yenisi daha eklenerek devam ediyor. Bu konuda hem vatandaşlarımıza hem de yetkililere oldukça büyük görevler düşüyor. Başıboş köpek sorunu hakkında gazetemize konuşan Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Veteriner Hekim Levent Uğurlu, “Biz veteriner hekimler olarak bu sorunu çözmeye talibiz” dedi. Uğurlu, toplum sağlığı ve hayvan refahı açısından önemli olan bu konuda veteriner hekimlerin aktif rol alarak çözüm sunabileceklerini vurguladı. Ayrıca kısırlaştırmanın yeterli yapılamadığından dolayı da sayısının her geçen gün çoğaldığını belirtti.

basibos-kopekk.jpg

“VETERİNERİN ETKİSİ YOK”

Başıboş köpek probleminin çözümü hakkında geçtiğimiz aylarda Ankara Ticaret Odası’nda dernek, oda, vakıf ve birlik başkanlarının katılımı ile birlikte geniş kapsamlı bir toplantı yaptıklarını aktaran Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Veteriner Hekim Levent Uğurlu, “Son dönemlerde sokakta yaşayan köpekler ülke günde oturmuş bir durumda. Biz veteriner hekimler olarak insanlara bu konuda hak veriyoruz. Hayvanı sevmeyen insanlar çocuklarıyla, yaşlılarıyla ve kendileriyle ilgili bir kaygı içerisindeler. Maalesef ki belli noktalarda vatandaşlar sokağa çıkamaz oldular. Diğer taraftan da hayvanları çok seven bir kitle var. Onlar da çözüm oluşturulsun ama katliam şeklinde çözüm oluşturulmasın. İnsani ve çözüm odaklı olsun derdindeler. Tüm dünyanın da kabul ettiği şekilde bu işte asıl yetkili olan meslek grubu veteriner hekimler. Fakat yetki noktasında veteriner hekim herhangi bir etkisi yok. Sorunun en öz temel kaynağı bu” ifadelerine yer verdi.

basibos-kopek.jpg

“YETERLİ MİKTARDA KISIRLAŞTIRILMA YAPILAMIYOR”

Yeterli sayıda kısırlaştırılma yapılamadığı için hayvan sayısında artış meydana geldiğini belirten Uğurlu, bu durum sonuncunda da çeteleşmelerin ortaya çıktığını dile getirdi. Devletin bu konuyla alakalı çıkarmış olduğu kanuna değinen Uğurlu, “Bu kanunla birlikte büyük yetkiyi de belediyelere vermiş oldu. Tabi belediyelerde bunun çok masraflı bir sorun olduğu ve bunun altından kalkamayacağının kanaatinde. Yeterli sayıda da elemanları olmadığı ve veteriner hekim sayısı Türkiye'de bin civarında olduğu yeterli miktarda kısırlaştırılma yapılamıyor” şeklinde konuştu.

basibos-kopekkk.jpg

“DEVLETİN BİZE START VERMESİNİ BELİYORUZ”

“Biz hayvanları çok seviyoruz. Hayvanları severken ülkemizi de çok seviyoruz. Ülkemizdeki her insanın hayvanlarla beraber bir doğayı, bir hayatı paylaştığının da farkında olmasını istiyoruz” şeklinde konuşmasına devam eden Uğurlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Biz veteriner hekimler olarak bu sorunu çözmeye talibiz. Veteriner hekimleri ya Tarım Bakanlığı tamamen yetkiyi Ankara Ticaret Odası öncülüğünde olabilir. Türk Veteriner Hekimler Birliği öncülüğünde olabilir. Sahada Ankara Oda Başkanlığımızda da görüşüldü. Bütün veteriner hekimler sorunu çözme noktasında gayret içerisinde sadece devletin bize start vermesini bekliyoruz. Bize start verildiği günden itibaren yaklaşık bir yıl içerisinde bu sorunun sorun olmaktan çıkacağına emin olabilirsiniz.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.