Yenimahalleli avcılar iftar yemeğinde bir araya geldi

Yenimahalleli avcılar iftar yemeğinde bir araya geldi

Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Şükrü Çulha, Sincan’da düzenlenen iftar yemeğinde avcılar ile bir araya geldi. Çulha, “Ramazan ayı tüm ülkemize bereket getirsin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Şükrü Çulha, düzenlediği iftar yemeğinde avcılarla bir araya geldi. Gazetemize konuşan Dernek Başkanı Şükrü Çulha, “Ramazan ayının tüm ülkemiz için paylaşmanın, birlik ve beraberliğin artığı bir ay olmasını diliyoruz. Rabbim ülkemize bir daha bu yaşadığımız gibi bir afet yaşatmasın. Ramazan-ı Şerif’in ülkemize, milletimize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Şükrü Çulha

AVCI VİCDANLI OLMALI

Derneğin en yaşlı avcısı 78 yaşındaki Avcı Hasan Güven düzenlenen iftar yemeğinde tecrübelerini anlattı. Güven avcılık yapmak isteyen vatandaşlara şu uyarılarda bulundu: “Avcılar vicdanlı olmalı. Yavrulama zamanı ya da yavruya silah atan avcı değildir. Avcı olmak isteyenler ilk önce hayvanı ve doğayı sevecek. İnsanları sevdiğinden çok hayvanları sevmeli. Çünkü onların dilleri şikâyet edecek kimseleri yok. Kendilerini savunacak yetileri yok. Öncelikle av hayvanını koruyacak. İllaki vuruyum çantamı doldurayım diye düşünmeyecek. Avın eti zaten insanı doyurmaz. Tatmin olsun ama doğaya zarar vermesin. Herkes avcı olamaz. Avcılık ile içki bir arada gitmez. Çünkü silah kullanımı kontrol ister. Avlanırken çok dikkatli olunması lazım en ufak dalgınlık canınıza sebep olur. Kazaları önlemek için en başta yapılması gereken silahın namlusu kesinlikle insanı görmeyecek. Silahın şakası olmaz.”

Göknur Çekinmez/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.