“Yarınlara mirasımız olsun”: Sincan Park'ta yeşil göründü

“Yarınlara mirasımız olsun”: Sincan Park'ta yeşil göründü

Sincan’da 300 dönüm üzerine kurulan parkta yeşil göründü. Belediye Başkanı Murat Ercan “Sincan Park, Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan; yarınlara mirasımız olsun!” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan sosyal medya hesabından paylaştığı videoda 300 metrekarelik alana sahip Sincan Park için “Sincan Park, Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan; yarınlara mirasımız olsun!” dedi.

4a9b0e9c-9d9a-4c3c-ac20-1145acaeaa99.jpg

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan sosyal medya hesabında paylaştığı video ile Ankara Sincan Park’taki değişimi gösterdi. Sincan Park: Büyük Bir Değişimin Hikâyesi başlığıyla paylaşılan videoda 300 bin metrekarelik park yeşil alanlarıyla dikkat çekti.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın “Sincan Park: Büyük Bir Değişimin Hikâyesi” başlığıyla paylaştığı videoda Ankara Sincan’da 300 metrekarelik alana sahip projedeki ilerlemeyi gösterdi. Henüz açılış tarihi netleşmeyen park için başkentte birçok noktaya “Sincan Park’ı açıyoruz” başlıklı afişlerle de tanıtımı yapılan parkta kaydedilen ilerleme yakın bir zamanda açılacağı düşüncesi oluşturdu. 185 bin metrekaresi yeşil alana ayrılan Sincan Park’ta 30 bin kişi kapsaiteli etkinlik alanı, çocuk oyun alanı, mesire alanları, spor aktivite alanları gibi birçok yapı bulunuyor.

3bc5c925-ca68-48bd-8290-9d40a9b85101.jpg

YARINLARA MİRAS OLACAK

Ankara Sincan’da yapımı hızla devam eden Sincan Park ile Sincan’ı çehresi değişiyor. Bir diğer adı Ova Çayı Rekreasyon Alanı olan projeyle ilgili Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın “Sincan Park: Büyük Bir Değişimin Hikâyesi” başlığıyla paylaştığı videoda değişim gözler önüne serildi. Eskiden bataklık olduğu belirtilen arazide yapılan 300 bin metrekarelik Sincan Park paylaşılan videoda gözleri kamaştırdı. 185 bin metrekare yeşil alanıyla birlikte fayton ve bisiklet yolları, yürüyüş yolları, mesire alanı, etkinlik alanı, çocuk oyun alanı, spor sahaları, otopark, mescid ve büfe gibi ayrıntılarla tasarlanan Sincan Park için Belediye Başkanı Murat Ercan paylaştığı videoda “Sincan Park, Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan; yarınlara mirasımız olsun!” ifadesini kullandı.

BİNLERCE AĞAÇ DİKİLDİ

Sincan Park projesindeki yeşil alanlara beş bin 500 yapraklı ağaç, iki bin 500 ibreli ağaç ve 20 bin çalı ekildi. Ankara’nın endemik bitkilerinin de yer aldığı projedeki meydana ise Lale Meydanı adı verildi. Bununla birlikte 30 bin kişi kapasiteli çok amaçlı etkinlik alanının ise konser ve festival etkinliklere ev sahipliği yapması planlanıyor. Ayrıca projede çocukların keyifle vakit geçireceği 5 bin 500 metrekare çocuk oyun alanı, mesire alanları, spor aktiviteleri için 2 adet halı saha, 1 adet basketbol ve tenis sahası ile bin 500 metrelik fayton yolu, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu bulunuyor. 25 bin metrekarelik 990 araç kapasiteli otoparkla birlikte ziyarete gelen vatandaşların her ihtiyacının düşünüldüğü projede mescid, büfe, restoran, kütüphane de yer alıyor.

SİNCAN PARK’A NASIL GİDİLİR?

Sincan Park, Yenikent girişinde bulunuyor. Şehir merkezinden alana özel araç ile ulaşmak isteyen vatandaşlar Ankara-Ayaş yolu istikametinden devam ederek; Yenikent girişinde Necip Fazıl Bulvarı’nı kullanabilir. Toplu taşıma aracı ile ulaşmak isteyen vatandaşlar ise Kızılay M1-2-3 metro hattını kullanarak OSB-Törekent durağına ulaştıktan sonra; Ahmet Andiçen Caddesi üzerinden Ankara-Ayaş yolu üzerindeki 50259 nolu EGO durağından 503-504-557-577 nolu EGO otobüsleri ile alana ulaşabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.