'YARDIM MELEĞİ' YUSUF BABA

'YARDIM MELEĞİ' YUSUF BABA

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, 4 yıl önce parkta gördüğü bir Suriyeli ailenin durumundan etkilenerek sığınmacılara yardım için harekete geçen imam, ilçedeki Suriyeli, Iraklı, Özbek ve Afgan mültecilerin "yardım meleği" oldu.

İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Ovacık Mahallesi’nde görev yapan imam Yusuf Karabacak, bölgeye gelen ilk Suriyelilerden olan bir aile ile 4 yıl önce parkta karşılaştı. Ailenin durumundan etkilenen ve "Bir şeyler yapmam lazım" düşüncesiyle yola koyulan Karabacak, o günden beri gece gündüz demeden mahalledeki sığınmacıların yardımına koşuyor.

SIĞINMACILARIN "YUSUF BABASI" 4 YILDIR UMUT OLUYOR

Çubuk’ta sığınmacıların "Yusuf Babası" olarak bilinen Karabacak, yaklaşık 4 yıldır Suriyeli, Iraklı, Özbek ve Afgan mültecilerin umudu oldu. Zamanla ilçeye gelen mültecilerin ilk aradığı isim olan Karabacak, bu kişilerin isim, meslek ve iletişim bilgelerini de tutarak sadece yardım etmekle kalmıyor iş bulmalarına da aracı oluyor.

Haftanın 7 günü ihtiyaç sahibi mülteciler ile ilgilenen Karabacak, hastaları tedavi ettiriyor, karnı açlara aş, açıkta olanlara ev buluyor. Kendi imkânlarıyla yardım toplayıp bunları dağıtan Karabacak, çok sayıda aileye katkı sağlıyor. Karabacak Kendisini yardımda "aracı" olarak niteleyen Karabacak, ilçedeki hayırseverlere yardımı amacına uygun bir şekilde ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"ELİMDEN GELDİĞİ KADAR ONLARA YARDIMCI OLURUM"

Boş vakitlerinde ve izinli olduğu günlerde aracıyla yardımları toplayıp ihtiyaç sahibi ailelere ilettiğini anlatan Karabacak, şöyle konuştu:

"Zalimlerden kaçarak ülkemize sığınan bu kardeşlerimizin dramları, çaresizlikleri beni çok etkiledi. Uzun uzun düşündüm ve 'bir şeyler yapmam gerek' hissiyle harekete geçtim. O gün bugündür herhangi bir ihtiyaçları olduğu zaman beni ararlar, ben de elimden geldiği kadar onlara yardımcı olurum. Evlerini tek tek dolaşırım, neye ihtiyaçları olduğu konusunda liste tutarım. Ona göre de yardımları kendilerine iletirim. Listede tüm aile fertlerinin isimleri, iletişim bilgileri, durumları ve meslekleri hakkında bilgiler mevcuttur." Karabacak, hazırladığı listedeki, çalışabilecek durumda olan sığınmacıların yüzde 90'ına iş bulmaları konusunda vesile olduğunu belirterek, ihtiyaç sahibi ailelere de maddi veya insani yardım ulaştırmaya gayret ettiğini vurguladı. AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.