Turkuaz Mahallesi’nin dolmuş sorunu çözülüyor

Turkuaz Mahallesi’nin dolmuş sorunu çözülüyor

Turkuaz Mahallesi Muhtarlığı’nın girişimleri sonuç verdi. Mayıs ayı itibariyla Turkuaz Vadisi Konutları’na dolmuş seferleri yeniden başlayacak.

Etimesgut’a bağlı Turkuaz Mahallesi’ne yaklaşık 3 yıldır düzenli dolmuş seferleri yapılmıyor. Pandemi süreciyle başlayan dönemde toplu taşıma araçlarına getirilen sınırlamalar ile beraber mahalleye dolmuş seferleri durduruldu. Turkuaz Mahallesi Muhtarı Deniz Dizdar konuyu takip ettiklerini belirtirken uzun süren yazışma ve görüşme trafiğinin ardından olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Turkuaz Vadisi Konutları’na dolmuş seferleri tekrar başlayacak.

DOLMUŞ SEFERLERİ BAŞLIYOR

Mahallenin yaşadığı dolmuş sorununu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile bire bir görüşme imkanı bulduğunu söyleyen Deniz Dizdar şöyle konuştu:

“Dolmuş konusu benim takip ettiğim, üzerine düştüğüm bir konu. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’ne, UKOME’ye birçok yazı gönderdim. En son şubat ayının son haftası Mansur Başkan ile bir araya geldiğimiz bir toplantıda bire bir dolmuş sorunumuzu dile getirerek UKOME yazımızı kendisine bizzat teslim ettim. Dolmuşların Kızılay’a çalışması gerektiği konusunda güzergahları belirten dilekçemi verdim. Onun akabinde yetkili kişi bizi arayarak yazımızın kendisine ulaştığını, dolmuş seferlerinin başlayacağını bildirdi. Kızılay mevkine çalışmak istediklerini söylediler. Kızılay daha yakın bir mesafede, doğal olarak indi bindisi daha çok oluyor. Artık bu sorunu çözdük, bekliyoruz. Süreç boyunca EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş desteğini esirgemedi. Daire Başkanı Yahya Şanlıer ile görüştüğümüzde EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’ın bu konuyla bizzat ilgilendiğini söyledi. Aslında EGO’nun yetki alanına dolmuşlar dahil değil. Sağ olsunlar, beni kırmadılar, sürece katkı yapmak için dolmuş yetkilileri ile bire bir görüşme sağladılar. Ben de yazılarımla destekledim. Günde 6 dolmuş ile seferlere başlanmasını bekliyoruz. Pandemi öncesinde 4 dolmuş geliyordu. Kızılay yakın bir mesafe. Dolmuşçular Denizciler’e gitmek istemiyorlar. Para kazanamadıklarını söylüyorlar. Mazot çok pahalı, mahallemizden de müşteri az olunca onlara da hak vermek lazım. 6 dolmuş yeterli olacaktır. “

ara-004.jpg

GÜNDE 1 TANE DE OLSA SEFERLER DEVAM EDİYOR

Dizdar bir süredir Turkuaz Mahallesi’ne günde sadece 1 dolmuşun geldiğini söylerken ayrıntıları şöyle anlattı:

“Dolmuş seferlerimiz pandemiden sonra bir müddet daha devam etti. Araçlara kişi sayısı sınırlaması getirildi. Ulaşımla alakalı sınırlar gelince dolmuş seferleri kaldırıldı. Şimdi seferler teke düşmüş görünüyor ama öyle değil, orası birazcık karışık. Geçen sene okulların başlamasıyla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Nihat Alkaş ile görüşmüştük. Kendisi yetkililer ile görüşme sağlayıp Turkuaz Mahallesi’nde böyle bir şeye ihtiyacın olduğu konusunda görüşme sağlayıp günde 6 sefer olacak şekilde Kızılay mevkine dolmuş seferlerinin başlamasına ön ayak olmuştu. Atayurt Mahallesi Muhtarı sürece dahil olmasaydı okulların açılması ile başlayan seferler devam edecekti. Sağ olsun Alaattin muhtar bizim mahallemizde bir şey yapıldığı zaman kendi mahallesine de istiyor. Turkuaz’a dolmuş geliyor, Yapracık’a neden gelmiyor diyor. Onun baskıları bu süreçte etkili oldu. Bazı mahalle sakinlerimiz Denizciler durağından memnun. Turkuaz Mahallesi’nin UKOME’den izni Denizciler durağı için, Kızılay değil. Bu da dolmuş seferlerinin kalkmasında etkili oldu. Dolmuşların mahallemize gelmemesi ile beraber birtakım girişimlerimiz oldu. Bunların sonucu olarak sabahları bir adet dolmuşu Turkuaz’dan Denizciler’e gönderiyoruz.“

ara23.jpg

DOLMUŞUN BELLİ BİR DÜZENİ OLSA MÜŞTERİSİ DE OLACAK

Deniz Dizdar Turkuaz Mahallesi’ne sefer yapan bir dolmuş şoförü ile yaşadıkları anıyı şöyle anlatıyor:
“Bir gün öğlen vakti muhtarlıkta otururken bir dolmuşçu arkadaş muhtarlık önünde el frenini çekti, arabadan indi. Ne olduğunu sorduğumda, -Deniz Hanım mahalleye dolmuş seferi istiyorusunuz ama kaç kilometre gidip geliyoruz, vicdan edin şu dolmuşun içine bakın, kaç kişi var- dedi. Baktım sadece 1 kişi var. Tamam dedim haklısınız, mesafe uzak, mazot pahalı. Ama siz de gelişi güzel geliyorsunuz. Bir sürekliliğiniz yok. İnsanlar doğal olarak dolmuş yine gelmeyecek diye düşünüp otobüs gelince binip işine gidiyor. Siz de böyle boş gidiyorsunuz. Sizin belli bir saatiniz olsa biz bunun duyurusunu yaparız. İnsanlar da ben öğlen 12’de durağa çıksam dolmuşa binebilirim diye düşünür, otobüse binmez dedim.”
Turkuaz Mahallesi’nde başlayacak dolmuş seferlerinin en az 6 adet olacağı öğrenilirken sefer saatleri daha belli olmadı. Detayların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.