Türkiye'nin en zenginleri belli oldu: O aileler 3 basamak birden atladı

Türkiye'nin en zenginleri belli oldu: O aileler 3 basamak birden atladı

Türkiye’nin en zengin 20 ailesi belli oldu. Açıklanan güncel listeye göre, iki aile 3 basamak birden yükseldi.

Türkiye’nin en zengin 20 ailesi belli oldu. Listede Erdemoğlu ve Tosyalı aileleri 3 basamak yükselirken; Koç ve Sabancı ailelerinden oluşan ilk 3 ailenin yeri değişmedi. Ekonomist Dergisi bu yıl 20’inci kez gerçekleşen “En zengin 100” araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye’nin en zengin 20 ailesi belli oldu. Listede Erdemoğlu ailesi 3 sıra yükselerek ilk 10’a girerken; Tosyalı ailesi ise 17’inci sıraya yükseldi. Araştırmanın 19’uncusundaki ilk 3’ü oluşturan Koç ve Sabancı ailelerinin ise yeri değişmedi.

para.jpg

İLK 10 VE 20’DE DEĞİŞİMLER YAŞANDI

Ekonomist Dergisi tarafından yayınlanan araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin en zengin aileleri sıralamasında Koç ailesi yönettiği 6 milyar dolardan fazla servet ile ilk sıradaki yerini korurken; onu 5-6 milyar dolarlık servetiyle Şevket Sabancı ve ailesi ile 4-5 milyar dolarlık servete sahip Erol Sabancı ve ailesi takip etti. Listedeki diğer aileler ise sırasıyla Türkan Sabancı ve ailesi, Tara ailesi, Eczacıbaşı ailesi, Hüsnü Özyeğin, Murat Ülker, Özokur ailesi ve Erdemoğlu ailesi oldu.

erdemoglu-001.jpg

Araştırmaların 19’uncusunda 10’uncu sırada yer alan Zorlu Holding 13’üncü sıraya geriledi. Onun yerini 2,5-3 milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu Holding aldı. Listedeki 100 aile içerisinde ilk 20 içinde de önemli değişiklikler oldu. Araştırmaların 19’uncusundaki ilk 20 içerisinde 20’inci sırada yer alan Tosyalı ailesi bu yıl 2-2,5 milyar dolarlık servetiyle 3 sıra yükselerek 17’inci sırada yerini aldı. Geçen yıl 17’inci sıradaki Erman Ilıcak 19’uncu sıraya gerilerken; Mehmet Başaran ise 20’inci sırada bulundu.

fuat-tosyali-001.jpg

BORSA VERİ KAYNAĞI OLDU

Ekonomist Dergisi’nin yayınladığı araştırmada Borsa İstanbul’un önemli bir veri kaynağı olduğu belirtildi. Borsadaki piyasa değerinin 100 milyar dolar artışının ve borsada dolar bazında yaşanan artışların listeyi etkilediği bildirilirken; şirketin toplam değerine değil, ailelerinin sahip olduğu değerlere bakıldığı aktarıldı. Bununla birlikte ailelerin geçmiş yıllara ait büyümeden kaynaklanan kâr birikimlerinin de unutulmaması gerektiği kaydedilerek; özellikle listenin ön sıralarındaki ailelerin 1950'li yıllardan ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinden itibaren uzun yıllara dayanan servet birikimleri söz konusu olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.