Türkiye’nin en fazla şehit veren ilçesi gelen şehit haberleri karşısında doldu taştı

Türkiye’nin en fazla şehit veren ilçesi gelen şehit haberleri karşısında doldu taştı

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, son günlerde artarda gelen şehit haberleri karşında adeta yıkıldıklarını belirterek, “Bu acıya dayanamıyoruz. O ailelerin yaşadığı acıyı biz de yaşıyoruz. Askerlerimiz orada çarpışırken bizler burada rahat

BU ACIYI EN İYİ BİZ BİLİRİZ

Türkiye’de en çok şehit veren ilçenin Çubuk olduğunu hatırlatan Avan, “Çubuk 60 şehit ve 23 gazisi ile Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi olan bir ilçedir. Bu acının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Vatanımızı sevmenin ve hürriyetimizin bir bedeli var. Devletimiz ve milletimiz bizlerden görev isterse şehit aileleri, gaziler ve Çubuklular olarak bu vatan için şehitlerimiz gibi canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. ” diye konuştu.

HAİNLERİN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞULMALI
Daha fazla şehit vermemek için asker ve polisimizin yetkilerinin artırılması gerektiğini de belirten Avan, “Terör olaylarının çok yoğun olduğu bölgelerde olağan üstü hal ilan edilmeli, asker ve polise ‘vur’ emri verilmelidir. Binlerce askerimizi şehit eden bölücü örgüt PKK ile etkin bir mücadele yapılmalıdır. Bu hainlerin anladığı dilden konuşulmalı.  Hiçbir şekilde taviz verilmemelidir. Bir evlat katilinin cezası, vatan hainliğinin cezası idam olmalıdır. Halka sorulmalı, referandum yapılmalı, idam cezası yeniden getirilmeli, hemen uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı aynı zamanda şehit yakını olan Zeki Avan, “Terör belasından en çok canı yananlar olarak, ülkemiz genelinde yapılan terör olayları bizleri çok derinden üzmektedir. Allah kimseye evlat, eş, anne, baba ve kardeş acısı vermesin. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için şehit aileleri, gaziler ve Çubuklular olarak askerlik yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. En azından askerlerimizin temizlik işlerini yapar, bulaşıklarını yıkarız” dedi. 

RAHAT OTURAMIYORUZ

Son günlerde artarda gelen şehit haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Avan, “Her şehit haberini okuduğumuzda bir kez daha yıkılıyoruz. Bu acıya dayanamıyoruz. O ailelerin yaşadığı acıyı biz de yaşıyoruz. Askerlerimiz orada çarpışırken bizler burada rahat oturamıyoruz” diye konuştu.
GÖREVE HER ZAMAN HAZIRIZ

Türkiye’de en çok şehit veren ilçenin Çubuk olduğunu hatırlatan Avan, “Çubuk 60 şehit ve 23 gazisi ile Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi olan bir ilçedir. Bu acının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Vatanımızı sevmenin ve hürriyetimizin bir bedeli var, şehitlerimiz canlarını, gazilerimizde bedenlerinin bir parçasını verdiler. Devletimiz ve milletimiz bizlerden görev isterse şehit aileleri olarak bu vatan için kanımızı ve canımızı her zaman, şehitlerimiz gibi canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.             

TÜM OPERASYONLARI DESTEKLİYORUZ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği operasyonlara canı gönülden destek verdiklerini ve Mehmetçiklerimize her daim dua ettiklerini ifade eden Avan, “Operasyonlara terör bitirilinceye kadar devam edilmelidir. Şu an görevi başında bulunan kahraman askerlerimizin ve bütün güvenlik güçlerimizin Allah yardımcıları olsun. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve milletimizin huzurunu bozan, askerimize, polisimize, memurlarımıza ve sivil halka kurşun sıkan, maddi ve manevi zarar veren bölücü terör örgütü PKK ve bütün bölücü terör örgütlerini, destekçilerini ve uzantılarını şiddet ve nefret ile kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
KÜRT DEĞİL PKK SORUNU VARDIR
Ülkemizde Kürt sorununun değil PKK sorununun olduğunu vurgulayan Başkan Avan, “Her zaman ve her fırsatta söylüyoruz ve tekrar belirtmek istiyoruz ki, bu ülkede Kürt sorunu değil, PKK ve terör sorunu vardır. Bizim Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sıkıntı ve sorunumuz yoktur. Sorunumuz sadece evlatlarımızı şehit edip, gazi bırakan ve ülkemize maddi ve manevi zarar veren bölücü terör örgütü PKK’dır” dedi.  
ASKER VE POLİS’E ‘VUR’ EMRİ VERİLMELİ
Daha fazla şehit vermemek için asker ve polisimizin yetkilerinin artırılması gerektiğini belirten Avan, “Terör olaylarının çok yoğun olduğu bölgelerde olağan üstü hal ilan edilmeli, asker ve polise ‘vur’ emri verilmelidir. Çünkü asker ve polislerimize kalleşçe pusu kurulup, alçakça saldırılar düzenlemektedirler. Güvenlik güçlerimiz kalleşçe şehit edilip sakat bırakılmaktadır. Binlerce askerimizi şehit eden, binlerce askerimizi sakat bırakan, binlerce ocak söndüren, ekonomimize çok büyük darbe vuran, bölücü terör örgütü PKK ile etkin bir mücadele yapılmalıdır. Bu hainlerin anladığı dilden konuşulmalı.  Daha fazla canımızı yakmadan, devlet, devlet olmanın gereğini yapmalı. Hiçbir şekilde taviz verilmemelidir. Bir evlat katilinin cezası, vatan hainliğinin cezası idam olmalıdır. Halka sorulmalı, referandum yapılmalı, idam cezası yeniden getirilmeli ve hemen uygulanmalıdır” diye konuştu.
TERÖRE DESTEN VERENLER BULUNMALI
Teröre desten veren kişilere de gerekli yaptırımın uygulanması gerektiğini ifade eden Avan, “Her türlü terör olaylarına karışan ve destek verenlerin maaşları kesilmeli. Hastaneden yararlanmamalı ve almış oldukları bütün sosyal yardımlar kesilmelidir. Memuriyet ve iş hayatına son verilmelidir. Hiçbir resmi kurumlarda çalışmalarına ve iş yapmalarına imkân verilmemelidir. Merhamet edilmemelidir” şeklinde konuştu.
KRAVATLI HAİNLER
Teröre destek veren bazı akademisyenleri de eleştiren Avan, “Bazı okumuş, akademisyenler, aydınlar ve siyaset yapan kravatlı hainler var. Bu hainlere iyi dikkat edilmeli ve da güvenilmemeli. Kendilerine aydın olarak tanıtan karanlık kişilerdir. Devletimiz, herhangi bir yabancı ülke ile savaş yapmış olsa, açıktan destek verip, onların safında yer alıp, bizlere kahpece arkadan saldıracaklardır. Allah bunlara da fırsat vermesin” sözlerini ekledi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum