Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç: Standart getirilmeli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç: Standart getirilmeli

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, paketli ürünlerdeki gramaj değişimleriyle ilgili “Bu bir hile yöntemidir. Bir malın gramajını indirmek de zamdır. '' dedi.

Değişen ekonomi ile bazı tüketim mallarında firmalar zam yapmak yerine ürünlerde gramaj indirimlerine gidiyor. Son günlerde medyada çıkan haberler ile gündeme gelen konu ile alakalı gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, “Tüketiciyi aldatan bu tür olayların önüne geçebilmek için denetimlerle ürünlere standart getirilmelidir” dedi.

ergun-002.jpg

STANDARTLAR OLUŞTURULMALI

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, şunları kaydetti: “Tüketici Hakları Derneği olarak satılan ürünlerde standartların geliştirilmesi konusunda sürekli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle gramaj konusunda çalışmalarımız oluyor. Birçok paketli gıda olması gerekenden daha az gram ile satışa sunuluyor. Biz bu durumu ilk olarak ekmekte görmüştük; 300 gram ekmek 250 grama kadar düştü. Açıklama olarak da zam yapmadık gramaj düştü oldu. Bu durum bir hile yöntemidir. Bir malın gramajını indirmek de bir tür zam taktiğidir. Tüketicilerin cebine el uzatmaktır. Tüketicinin kandırılmaması için standartlar geliştirilmeli ilgili kurumların ciddi çalışmaları ile standartlar gelişecek tüketici korunabilir.”

1615787928683-4-001.jpg

YETKİLİ MERCİLERE GÖREVLER DÜŞÜYOR

Ergün Kılıç, “Burada tüketicinin yapacağı pek bir şey kalmıyor. Tüketiciler her kuralı her standardı bilmek zorunda değil, bilemez de. O yüzden bütün itirazları tüketiciler yapamaz. Bu konuda yapılması gereken denetici kurumları harekete geçirerek, belediyelerce ve Ticaret Bakanlığı'nın sıkı denetimler yapmalarıdır. Aynı şekilde sadece belediye ve bakanlığa düşen görevler gibi esnaf örgütlerinin de kendi deneyimlerini yapmaları gerekiyor. Çünkü çoğu üründe ya da hizmette gramaj miktarı ve fiyatı belirleyen esnaf örgütleri oluyor” dedi.

a3.jpg

TEŞVİKLER DAHİL DENETLENMELİ

Kılıç son olarak, “Sonuç olarak tüketici mağduriyetini önlemek adına kapsamlı bir denetim sağlanması gerekiyor. Üretimden gelen güç ile tüketimden gelen güç birleşmesi gerekiyor. Devletin ve yetkili kurumların teşviklerden üretime kadar birçok alanda denetim yaparak gıda hilelerinin önüne geçeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Faruk Gökyurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.