Terzilerde bayram hareketliliği: Sipariş yok tadilat çok

Terzilerde bayram hareketliliği: Sipariş yok tadilat çok

Ulus Kuşçular Çarşısı’nın 23 yıllık terzisi Ziya Çetinkaya, özel dikimlerin azaldığını belirterek “Eski bayramlara göre diktiren yok artık ama tadilat çok fazla. Bu bayramda sadece 3 tane pantolon siparişi geldi, takım elbise için henüz olmadı” dedi.

Bayram dolayısıyla terzilerde yaşanan uzun bekleyiş dikkat çekiyor. Ulus Kuşçular Çarşısı esnaflarından Terzi Ziya Çetinkaya, yaşanan bayram hareketliliğini gazetemize anlattı.

Ulus Kuşçular Çarşısı’nda 23 yıldır terzilik yapan Ziya Çetinkaya, Ramazan Bayramı’nda terzilerde yaşanan hareketliliğin nedenini bayram ikramiyeleri ve promosyonların aynı günlere denk gelmesine bağladı. Çetinkaya, normal zamanda vatandaşın yaşadığı alım gücü düşüklüğünden dolayı işlerini bayrama sayılı günler kala hallettiğini ifade etti.

cetinkaya.jpg

“GÖMLEK VE PANTOLONLA İDARE EDİYORLAR”

Esnaf Çetinkaya, “Bu bayram maaş günlerine denk geldi. Özellikle yeni emekli olan vatandaşların ilk maaşını alması ve promosyonlarının yatması. Bu emeklilerin bir de 2 bin lira bayram ikramiyeleri var” diyerek ramazan bayramının da daha çok giyime ağırlık verilen bir bayram olduğunu belirtti. Çetinkaya, “Hazır pantolon 800 lira. Ama vatandaşın alım gücü düştü. Alamayan eskisini tadilat ettiriyor. Baba oğula, oğul babaya derken de baya tadilat yapıyoruz yani eski bayramlara göre tadilat çok fazla öyle diktiren yok ama tadilat çok fazla. Bu bayramda sadece 3 tane pantolon siparişi geldi, takım elbise için henüz olmadı. Vatandaşlar gömlek ve pantolonla idare ediyorlar artık” dedi.

genel.jpg

“SON GÜNLERE BIRAKMAYI SEVERİZ”

İşlerinin yoğunluğundan dolayı yakınının cenazesine katılamadığını dile getiren Çetinkaya, “Millet olarak işlerimizi son günlere bırakmayı severiz. Normal günlerde de gelip bu pantolonu yaptıramıyor, alamıyor da. Ama şükürler olsun bayram dolayısıyla bizim işimizde kıpırdama oldu. Şimdi terzide berberde sıra beklersin. Biz de şeker paramızı, torunların harçlığı olur temin ediyoruz inşallah” şeklinde konuştu.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.