Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılıkta desteğe devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı hayvancılıkta desteğe devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvancılık desteği uygulaması 2024’te devam edecek. Uygulama kapsamındaki destekler hayvan alımından sürü yöneticiliğine yetiştiricilikten aşı uygulamalarına 17 başlık altında verilecek.

Hayvancılık Destekleri Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya, üretimimize güç katmaya devam edeceğiz” diyerek duyurduğu uygulama kapsamında tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilirlik, verimlilik ve kalite artacak. Yayınlanan tebliğe göre yapılacak destekler hayvan alımından sürü yöneticiliğine, yetiştiricilikten aşı uygulamalarına 17 başlık altında verileceği belirtilirken; ilk dönem başvuruları buzağı için 2 Ocak 2024’te, malak, manda ve arılar için 29 Aralık’ta sona erecek.

hayvancilikdestegi.jpg

BAŞVURULAR OCAK AYINA KADAR DEVAM EDİYOR

Resmi Gazete’de yayınlanan Hayvancılık Destekleri Uygulama Tebliği’ne göre 17 başlık altında toplanan destekler; buzağı, malak, manda, sığır, anaç koyun, keçi, koç, teke arıcılık, düve ve ipekböceği gibi hayvanların yetiştiriciliği, bu hayvanların satın alımlarında verilecek. Bu noktada sürü yenileme, programlı aşı uygulamaları ve atık desteği de sunulacak. Uygulama kapsamında sürü yöneticisi (çoban) istihdamına da destekle birlikte; sağlıklı işletmelere yönelik destek ve uygulamalar ile hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi de sağlanacak. Belirli şartlara sahip işletmeler ve hayvanlarına yönelik uygulanacak destekler ilk dönem başvuruları buzağı için; 2 Ocak 2024’e, malak, dişi manda, arı kovanı ve damızlık ana arı için; 29 Aralık’a kadar il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılacak. Koç ve teke alımı desteği ise Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içerisinde il tarım ve orman müdürlüğüne yapılacak.

yumakli-001.jpg

ÜRETİME GÜÇ KATMAYA DEVAM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabında, “Resmî Gazete’de yayımlanan Hayvancılık Destekleri Uygulama Tebliği hayırlı olsun. İşletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması, verimlilik ve kalitenin artırılması temel stratejilerimizdendir. Yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya, üretimimize güç katmaya devam edeceğiz” diyerek yaptığı paylaşımda 2023 yılında hayvancılık destek kalemlerinde yüzde 100-150 oranında artış yaptıklarını bildirdi. Bununla birlikte yapılan paylaşımda uygulama kapsamında sürü yöneticisi desteğinin 12 bin TL’den 30 bin TL’ye, anaç koyun ve keçi desteğinin hayvan başına 50 TL’den 100 TL’ye ve buzağı desteğinin hayvan başına 900 TL’den 2 bin 100 TL’ye çıkarıldığı belirtildi. Ayrıca koç, teke alım desteğinin hayvan başına 2 bin TL olarak uygulanacağı ve düve alım desteğinin ise Damızlık Düve Yetiştirme Merkezleri ve sağlıklı işletmelerden hayvan alımlarında yüzde 50 hibe olarak uygulanacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.