Staj mağdurları verilen sözün tutulmasını bekliyor

Staj mağdurları verilen sözün tutulmasını bekliyor

Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, “Söz verildiği gibi yerel seçimlerden önce mağduriyetimiz giderilerek, emeklilik hakkımızın verilmesini bekliyoruz” dedi.

Hafta sonu Ulus Atatürk Meydanında bir kez daha meclise seslerini duyurmaya çalışan Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği üyeleri yaklaşan yerel seçim öncesinde mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, “Söz verildiği gibi yerel seçimlerinden önce mağduriyetimiz giderilerek emeklilik hakkımızın verilmesini istiyoruz” dedi. Başkan Salman ayrıca, “Bizler yerel seçimlerden önce bu sorunun çözüleceğini inanarak son aylarda artık harekete geçirmesini istiyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi bizler devletimize yük değiliz. Bizden istenilen primleri harfiyen yatırdık” ifadelerini kullandı.

haber-ic334.jpg

SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞTIK

“Staj ve çıraklık mağdurları olarak artık mağduriyetimizin giderilmesini ve bir sonuca ulaşılmasını istiyoruz” ifadeleri ile beklentilerinin sonuca ulaşmasını isteyen Salman, “Şu an gündemin içine dahil olarak yasalar çerçevesinde sorunlarımız bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Hafta sonu başta Ankara olmak üzere birçok ilimizde eş zamanlı sesimizi duyurmaya çalıştığımız eylemler yaptık. Bu yaptığımız eylemler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne siyasilere bir cevap niteliğinde sesimizi duyurmaya çalıştık. 2022 yılın sonunda staj mağdurlarına verilen bir söz vardı. Bu sözde 2024 yılının Mart ayından önce bu sorunun ortadan kaldırılacağı ve sorunumuzun çözüleceğine dair açıklamalar yapılmıştı” dedi.

haber-ic3.jpg

DÖRT MİLYON KİŞİ BEKLİYOR

Salman son olarak, “Bizler yerel seçimlerden önce bu sorunun çözüleceğini inanarak son aylarda artık harekete geçilmesini istiyoruz. Biliyoruz ki ülke olarak büyük bir afet yaşadık. Bir seçim atlattık. Ekonomimiz genel olarak yolunda gitmiyor. Birçok sorun var ama artık staj mağdurlarının da sorunlarının çözüme ulaşmasını istiyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi bizler devletimize yük değiliz. Bizden istenilen primleri harfiyen yatırdık. Eğer eksiğimiz varsa borçlanma yöntemi ile kalan primlerimizi de yatırırız. Yıllardır biz staj mağdurlarına verilen sözlerin yerine getirilerek 2024 mart ayı yerel seçimlerden önce sorunumuza çözüm bekliyoruz. Siyasilerden sözlerini tutup bizlerinde hakkı vermelerini talep ediyoruz. Ülkemizde bu yasa doğrultusunda emeklilik hakkını kazanmayı bekleyen aileleri ile beraber 4 milyona yakın bir kitle var. Bu kitlenin şu an gözü kulağı Mecliste sorunlarının çözülmesini bekliyor” şeklinde konuştu.

haber-ic-002.jpg

ÇOCUK YAŞLARDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

Gazetemize konuşan Staj ve çıraklık mağdurlarından işçi Zülfikar Esat ise, “1986 çıraklık başlangıcım var sigortam o gün başladı. Sanayide oto tamir ustası olarak 4 yıl çıraklık kalfalık dönemini tamamladık. Ardından çalışma hayatına başladık. Emeklilik için bizden istenen prim ve yaş sınırı doldu. Fakat, emekli olamıyoruz. Çırak olarak SSK kimlik kartını verirken bu numaranın başlangıç numaramız olduğunu söylediler. Biz ona istinaden araştırmadık soruşturmadık zaten çocuk yaştaydık. Bizler çocuk yaşlarda sanayide, dükkanda, atölyelerde çalışan bu ülkenin ekonomisine katkı sağlayan katma değer kazandıran ara elemanlarız. Kendimiz gibi birçok teknisyen ve tekniker yetiştirdik. Yetiştirmeye de devam ediyoruz. Hem ekonomimize değer kattık hem de sanayimize teknik insan yetiştirdik” şeklinde konuştu.

haber-iccccc.jpg

BORÇLANMAYA HAZIRIZ

Esat, “Bizler şu an çıraklık sigorta başlangıcımızın emeklilik sigorta başlangıcı olmasını istiyoruz. Zamanında bize bu sigorta başlangıçları emekliliğinde etki etmez uzun kollu sigorta değil deselerdi. Bizler de tedbir alırdık. Kimse bize hiçbir şey söylemedi. Bugün e-Devlet'e girdiğimizde SSK başlangıç numaramız çıraklık başlangıç numaramız gözüküyor. Fakat emeklilikte bu numara geçerli sayılmıyor. Bizler bu ülkeye değer katmış ülkenin ekonomisine kazanım sağlamak için yıllarca çalışmış kişileriz bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Zaten yıllarca bize söylenilen primleri yatırdık. Eğer ki eksik çıkarsa borçlanmaya da hazırız” dedi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum