Sokaklarda tulum çalıyor ailesine yük olmuyor

Sokaklarda tulum çalıyor ailesine yük olmuyor

Üniversite Öğrencisi Furkan Vural, Ankara sokaklarında tulum çalarak geçimini sağlıyor. Vural “Müzik öğretmeni olacağım inşallah. Öğrencilikte tulum çalarak hem keyif alıyor hem de üç beş kuruş para kazanıyorum. Aileme yük olmak istemiyorum” diyor.

24 yaşındaki Üniversite Öğrencisi Furkan Vural sokaklarda tulum çalarak geçimini sağlıyor. Üniversite Öğrencisi Furkan Vural bir zincir marketin önünde tulum çalıp Karadeniz şarkıları söylüyor. İş çıkışı market alışverişini yapıp evine giden insanların, günün stresini atmasını sağlayan Vural’a ilgi yoğun fakat şikâyet ve yasaklardan dolayı zorlanıyor.

furkanvural.jpg

ANKARA’DA RİZE RÜZGÂRI ESTİRİYOR

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları öğrencisi Furkan Vural aslen Rizeli olduğunu ve Ankara’da yaşadığını belirterek, “Tulum farklı bir enstrüman olduğu için ilgi çekiyor. Tabi ki beğenen de var beğenmeyen de. Sempatikte bir enstrüman. İnsanlar bir garipsiyor ama hoşlarına gidiyor” dedi.

Vatandaşlar ise Vural’ın yaptığı müzikten keyif alırken, edilen şikâyet ve yasakları yersiz buluyor. Vural, bu durumu, “Müzik çalınan yer kafe de olsa düğün salonu da olsa ses seviyesi yüksek olduğundan şikâyet ve yasaklardan dolayı sorun oluyor. Bazen vatandaşlar destek oluyor anlayış gösteriyorlar. Bazen de müziğimi sonlandırıp evime gidiyorum ” diyerek normal karşıladığını söyledi.

furkan vural tulum çalıyor

TULUM ÇALMAK KEYİF VERİYOR

Vatandaşların şarkılarına eşlik ettiği Vural 12 yıldır tulum çalıyor. Aynı zamanda fırıncılık ile uğraşan ve müzik öğretmenliği hayali bulunan Vural “Müzik öğretmeni olacağım inşallah. Bir yandan fırıncılık var. Bu işte de ekstra ek gelirimden ziyade bana tulum çalmak keyif veriyor. Bir yandan da aileme yük olmak istemiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.