Şiddetsiz Toplum Derneği: Çocuklara sevgi ve dostluk anlatılmalı

Şiddetsiz Toplum Derneği: Çocuklara sevgi ve dostluk anlatılmalı

Kayseri ve Çorum’da aynı gün yaşanan üç farklı olayda 2 çocuk bir genç toplam 5 kişinin silahla yaralandı. Konuyu değerlendiren Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, “Her şey aileden başlar” diyerek şiddete karşı eğitimin önemine vurgu yaptı.

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, “Çocuklarımıza sevgi ve dostluğu anlatmalı ve öğretmeliyiz. Öfkesini kontrol edecek bir kuşak yetiştirmeliyiz. Öfkeyi kontrol edebilen çocuklar ve büyükler olmalı” ifadelerini kullandı.

kayseri1.jpg

Kayseri’de iddiaya göre babasının ruhsatlı silahıyla oynayan 10 yaşındaki Y.K’ye müdahale eden babası N.K. ve evdeki misafir M.A. yaralanırken; bir başka olayda da yoldan geçerken husumetlisi tarafından saldırıya uğrayan 26 yaşındaki S.K ile birlikte olayla ilgisi olmayan 15 yaşındaki M.S.C yaralandı. Çorum’da ise 15 yaşındaki A.B; anlaşmazlık yaşadığı 17 yaşındaki R.Y. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Art arda yaşanan olayları gazetemize değerlendiren Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, konunun çocukluktan gelen şiddet ve silah merakıyla ilgili olduğunu belirterek, “Her şey aileden başlar” dedi. Eğitimin önemine vurgu yapan Rıza Sümer, “Çocuklarımıza sevgi ve dostluğu anlatmalı ve öğretmeliyiz. Öfkesini kontrol edecek bir kuşak yetiştirmeliyiz. Öfkeyi kontrol edebilen çocuklar ve büyükler olmalı” dedi.

riza-sumer.jpg

EĞİTİMLER VERİLMELİ

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, çocuk ve gençlerin silah ve şiddete yönelik merakının ciddi boyutlarda olduğunu belirterek, “Bu tip olaylarda her şey aileden başlıyor. Çocukların silahlanması, karşı tarafa bir nefret duyması aile içindeki iletişimle ilgili eksikliklerden kaynaklanıyor. Bunu ben değil derneğimizdeki psikologlar söylüyor. Çocukların bu ilgi ve merakı aile içindeki iletişimle ilgili eksikliklerden kaynaklanıyor. Dolayısıyla konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışmalar yürütmelidir. Aile, okul, işyeri gibi yerlerde şiddetin her türlüsünden korunmaya yönelik eğitimler düzenlenmelidir” dedi.

dernek-etkinlik-001.jpg

SINIFI GEÇEMİYORUZ

Rıza Sümer, oyuncakçı dükkanlarında bulunan oyuncak silahlar, dizi ve film sahneleri ve ebeveyn davranışları gibi çocukları şiddet ve silaha merak uyandıracak durumlara dikkat çekerek, “Aile, okul, iş yeri ve sokakta öğreniyorsunuz. Çocuk tüm bunların hepsini görerek öğreniyor ve bunları bir aşamada hayatına dâhil ediyor. Özellikle Kayseri’deki ne kadar acı bir olay. Demek ki evlerdeki ruhsatlı silahlar da tartışmaya dahil edilmeli. Çocuklarımız, gençlerimiz bu silahları bir şekilde merak ediyor ve ulaşıyor. Çocuklarımıza sevgi ve dostluğu anlatmalı ve öğretmeliyiz. Öfkesini kontrol edecek bir kuşak yetiştirmeliyiz. Öfkeyi kontrol edebilen çocuklar ve büyükler olmalı. Maalesef öfkeyi kontrol edebilme konusunda sınıfı geçemiyoruz” ifadelerini kullandı.

corum.jpg

ŞİDDET BİR SAĞLIK SORUNUDUR

“Ben üzülüyorum. Dünyada şiddetin bu kadar yoğun olduğu başka bir ülkenin olduğunu sanmıyorum. Her gün bu kadar çok şiddetin olduğu, her gün kadın ve çocukların öldürüldüğü, birbirimize yanlış yaptığımız bu olaylar çok arttı” diyerek sözlerine devam eden Rıza Sümer, “Aile Sağlık Merkezleri mahalledeki o yöredeki şiddet olaylarının azaltılmasına katkıda bulunabilecek hale getirilebilir. Çünkü bize göre şiddette bir sağlık sorunudur” önerisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.