Sanal Gerçeklik nedir? Sanal Gerçeklik ne işe yarar?

Sanal Gerçeklik nedir? Sanal Gerçeklik ne işe yarar?

Son zamanların en çok ses getiren teknolojileri arasında olan Sanal Gerçeklik, kişilerin merak ettiği ve deneyimlemek istediği bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, Sanal Gerçeklik nedir? Sanal Gerçeklik ne işe yarar?

Sık sık gündeme gelmesi ile birlikte gelişimiyle de adından söz ettiren Sanal Gerçeklik vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sıkça aranan Sanal Gerçeklik nedir? Sanal Gerçeklik ne işe yarar? Gibi sorular merak konusu oluyor. Bu soruların cevaplarını sizler için derledik. Devamı haberimizde…

SANAL GERÇEKLİK NEDİR?

Sanal gerçeklik, Virtual Reality (VR) olarak adlandırılan bir teknolojidir. VR teknoloji; özel öğrenme ortamları, simülasyonlar gibi farklı deneyim ortamları sağlayabilmektedir.

Sanal gerçeklik, kullanıcılar tarafından özel başlık ve aparatlar ile kullanılmaktadır. Özellikle sağlık ve eğitim alanlarında bu teknolojilerin yardımı gittikçe artmaktadır. Kişilerin doğrudan bilgisayar ile etkileşim içerisine girdiği sanal gerçeklikte, en önemli detay gerçek yaşamın aynı şekilde sanallaştırılabilmesidir. Özel dünyaların oluşturulduğu bu evrende bilgisayar ve mobil tabanlı uygulamalar geliştirilebiliyor.

haber-ici.jpg

SANAL GERÇEKLİK NE İŞE YARAR?

“Görüntüleri iki boyutlu ekranlardan algılamak yerine üç boyutlu gerçeklikte deneyimlemeye yarayan bir teknolojidir.” şeklinde tanımlanan Sanal Gerçeklik, sürekli olarak geliştirilebilir bir teknoloji olduğu için geleceğin teknolojisi olarak görülmektedir. Sanal Gerçeklik ne işe yarar sorusunun cevabı ise şu şekildedir; özel teknolojiler sayesinde görmek, dokunmak, duymak hatta koklamak mümkün hale gelebilecek. Böylece bu teknoloji ile deneyim yaşayan kişiler gerçekliği hissettikleri için gerçek duygular yaşadıklarını dile getiriyor.

Sanal gerçeklik deneyimi yaşamak isteyenler öncelikli olarak sanal gerçeklik gözlüğü edinebilir. Bilgisayarlar, konsollar, akıllı telefonlar gibi pek çok farklı cihaz ile uyumlu çalışabilecek olan sanal gerçeklik gözlüğü, kulaklık setleri ve kontrol kabiliyeti sağlayan özel ekipmanlar ile desteklenebilmektedir.

Haber Merkezi \ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.