PDR Derneği Başkanı Yıldırım: 25 bin okulda rehber öğretmen bulunmuyor

PDR Derneği Başkanı Yıldırım: 25 bin okulda rehber öğretmen bulunmuyor

PDR Derneği Başkanı Mesut Yıldırım, Türkiye’de şu an 25 bin okulda rehber öğretmen bulunmadığını açıklarken, buna en büyük engelin norm yönetmeliği olduğunu kaydetti.

Gazetemize konuşan Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, Millî Eğitim Bakanlığı’ndan atama beklediklerini söyledi. Yıldırım, Türkiye’de şu an 25 bin okulda rehber öğretmen, psikolojik danışman bulunmadığını açıklarken, buna en büyük engelin norm yönetmeliği olduğunu kaydetti.

MESUT YILDIRIM

KONTENJAN 3600’DE KALDI

2023 yılı öğretmen atamalarının beklentilerinin altında kaldığını belirten Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Bize verilen öğretmen atamaları vaadi yeni değil. Bize 6 aydır norm düzenlemesinin yapıldığı ifade ediliyor. Rehber öğretmen ve psikolojik danışman konusu sürekli gündeme getiriliyor. Bize makamda ya da özel görüşmelerde verilen sözler 23 Ocak’ta Türk kamuoyuna açıklandı. 23 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayında Bakan Bey yıllara göre öğretmen atamalarını ihtiyaca göre öncelediklerini ve bu yıl 2023 öğretmen atamasını rehber öğretmen, psikolojik danışmanların her okulda en az 1 tane olacak şekilde yapılacağını söylemişti. Verilen sayı ise 3600’de kaldı.”

pdr derneği başkanı mesut yıldırım

300 İKEN VAR 299 İKEN YOK ÖYLE Mİ?

Yıldırım Türkiye’de şu an 25 bin okulda rehber öğretmen, psikolojik danışman olmadığını vurgulayarak “Bunun önündeki en büyük engel norm yönetmeliğidir. Yönetmelik 150 öğrenciye 1 rehber öğretmen atanır diyor, 1 öğrenci okuldan gittiğinde diğer 149’unun suçu ne? Norm düşüyor çünkü. İlkokullarda 300 öğrenciye 1 atanır diyor. 1 tanesi ayrıldığında 299 öğrenci kalıyor. Diyor ki rehber öğretmene ‘sana ihtiyacımız kalmadı’. Burada cezalandırılan rehber öğretmen mi, 299 öğrenci mi? Bu norm çağ dışıdır. Çağdaş sosyal hizmetlerin karşısındadır. Onun için de bir an önce değiştirilmelidir. Her öğrenci biriciktir, özeldir. Öğrenci sayısına bakılmadan okul varsa psikolojik danışmanlık olmalı” dedi.

12 İLDE EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

Başkent Ankara dışında Türkiye’nin diğer şehirlerinde de teşkilatlandıklarını söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel merkez Ankara, Türkiye’nin başkenti Ankara, bizim basın açıklamamızın merkezi de Ankara’daydı. Ancak Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamıştır. Şu anda ülkemizin önde gelen meslek gruplarındandır. Bugünkü basın açıklamamız eş zamanlı olarak 12 ilde İstanbul’da, İzmir’de, Antalya’da, Bursa’da, Konya’da, Kayseri’de, Van’da, Denizli’de ve diğerlerinde bu açıklamalar aynı şekilde kamuoyu ile paylaşılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum