Patiswiss işçileri eyleme devam ediyor: Depremzede emekçilere ne oldu?

Patiswiss işçileri eyleme devam ediyor: Depremzede emekçilere ne oldu?

Patiswiss Ostim fabrikası eylemi üçüncü haftasında devam ediyor. Gazetemize konuşan Öz Gıda-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, “Patron mücadelemize kara çalıyor. Zafer direnen emekçinin olacak. Depremzede üzerinden reklam yapılmasın” dedi.

Ostim Patiswiss fabrikası önündeki işçi mücadelesi üçüncü haftasına yaklaşırken, asgari ücretle çalışan ve sosyal haklardan yararlanamayan işçilere karşı sindirme politikası devam ediyor.

Sendikalı işçiler ile şirket yönetimi arasındaki gerilim daha da tırmandı. Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun işçilere yönelik tutumu tepki çekerken, Öz Gıda-İş Sendikası işçiler ile birlikte eylemi sürdürüyor.

4.jpg

Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu

Öz Gıda-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, yaşanan sorunlar ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Çiçek, “Patron 18 gündür buradan haykırdığımız talepleri görmezden geliyor. Yaptığı tek şey sosyal medya üzerinden haklı mücadelemize ve direnişimize kara çalmaktan ibaret. Anayasal hakkı için direnen işçi kardeşimizi yok sayıyor, yalan söylüyor. Direnişe destek verenlere hakaret ve iftiralarla saldırıyor. Kadınların hakkını savunduğunu iddia ederken ve kendini temize çekmeye çalışırken bile sosyal medya üzerinden kadın düşmanlığını sürdürüyor” diye konuştu.

2-001.jpg

İŞÇİLER FABRİKADAN UZAKLAŞIYOR

Patiswiss fabrikasını işçileri öğüten bir makineye benzeten Çiçek, “Neredeyse kıdem yılını dolduran tek bir işçi yok. Kıymetli vekilimiz İskender Bayhan aracılığı ile Çalışma Bakanlığı'na verilen soru önergesindeki soruları buradan tekrar soralım. Buraya son 2 yıl içerisinde kaç işçi girip çıktı? Eğer kendinize güveniyorsanız açıklayın. İşyerinden memnun olan işçi, hakkını aldığını düşünen işçi iş yerinden ayrılır mı?” diye sordu.

1-002.jpg

DEPREMZEDE İŞÇİLERE NE OLDU?

Çiçek şöyle devam etti:

“Elif Hanım hiç utanmadan depremzeleri işe almasını bir reklam malzemesi haline getirdi. Bizim kültürümüzde sağ elin verdiğini sol el görmez. Bunlar ise yaptıkları her hareketi bir pazarlama aracı olarak kullanmaktan utanmıyorlar. Ancak sorun bu görgüsüz ve utanç verici tutumdan ibaret değil. Daha depremin birinci yılı yeni dolmuşken her türlü reklam ve pazarlama aracı haline getirdiğiniz depremzeler şimdi neredeler? Kaçı hala burada çalışmaya devam ediyor? Daha 1 yıl dolmamışken ne oldu da bu insanlar buradan ayrıldı yada ayrılmak zorunda bırakıldı. Bunları cevabını kamuoyuna açıklayın”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.