O şehirde o kadar fazla ki dondurması bile yapıldı!

O şehirde o kadar fazla ki dondurması bile yapıldı!

Niğde’de yaşayan dondurma üreticisi Yasin Kürkçü, Niğde’nin coğrafi işaretli ürünü olan patatesten dondurma üretti. Kürkçü, amacının Niğde’nin ürünlerini dondurmalı şekilde dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Türkiye’deki patates üretiminin birinci basamağında yer alan Niğde’de dondurmacı Yasin Kürkçü, patatesli dondurma üretti. Lezzet araştırmalarını sürdüren ve şimdiye kadar 61 çeşit dondurma ürettiğini söyleyen Kürkçü, amacının Niğde’nin ürünlerini dondurmalı şekilde dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Daha önce Niğde’nin bir diğer ürünü olan misket elmadan dondurma ürettiğini ifade eden Kürkçü, araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu zamana kadar 61 farklı çeşit söyledi. İnanış Gazetesi’nin aktardığı habere göre Yasin Kürkçü, “Elmayı kabuğunu soyarak yapmıştık olmadı sonra rendeledik, haşladık ve güzel bir sonuç yakaladık. Patateste de aynı şekilde haşladık, pişirdik bir türlü tutturamadık sonra püf noktasını yakaladık. 30 kilo dondurmam ziyan oldu ama şuan patatesli dondurmayı tutturduk” dedi.

dondurma-1.jpg

“YURT DIŞINDAN TALEPLER VAR”

43 yaşında olan ve 1995 yılından beri dondurmacılık sektöründe çalıştığının altını çizen Yasin Kürkçü, farklı ürünlerle dondurma üretimi çalışmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“"Niğde'mizin yöresel ürünlerinden nasıl dondurma yaparız dedik ve ilk olarak elmalı ve köfterli dondurma yaptık çok tutuldu ve sonra aklımıza patates geldi. Müşterilerimizden de çok beğeni alıyoruz. Elmayı kabuğunu soyarak yapmıştık olmadı sonra rendeledik, haşladık ve güzel bir sonuç yakaladık. Patateste de aynı şekilde haşladık, pişirdik bir türlü tutturamadık sonra püf noktasını yakaladık. 30 kilo dondurmam ziyan oldu ama şuan patatesli dondurmayı tutturduk. Türkiye’de hiçbir dondurmacıda patatesli ve elmalı dondurma yok. Niğde’nin Çamardı bölgesinin misket elmasından dondurma yapan Türkiye’de sadece ben varım. Yurt dışından da talepler var. Denemeler yaparken dondurmanın tamamen katkısız ve doğal olmasına özen gösteriyorum” diye konuştu.

Konuşmasının devamında ürünlerini dünyaya tanıtmak amacında olduğuna değinen Kürkçü, hedefinin Niğde’nin yerel tatlarını dondurma yaparak dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.