Nerede oy kullanacağım sorgulama? Hangi sandıkta oy kullanıyorum? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Nerede oy kullanacağım sorgulama? Hangi sandıkta oy kullanıyorum? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde 13’üncü Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekillerini belirlemek için sandığa gidecek. Peki, Nerede oy kullanacağım sorgulama? Hangi sandıkta oy kullanıyorum? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlık için adayların netleşmesinin ardından seçim süreci hız kazanmıştı. Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesiyle beraber hareketlenen seçim maratonu devam ediyor. Önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sinan Ogan ve Muharrem İnce’nin adaylık açıklamaları ile beraber seçim sürecine girilmeye başlanmıştı.

Devam eden süreçte partilerin milletvekili adayları belirlendi. Oy pusulalarının da kura çekimi sonrası belirlenmesiyle seçim için geri sayıma geçildi. 14 Mayıs’a sayılı günler kala seçime hazırlanan adaylar, her gün şehir şehir geziyor, mitingler ve programlar düzenliyor. Peki, Nerede oy kullanacağım sorgulama? Hangi sandıkta oy kullanıyorum? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar:

seçmen kaydı sorgulama

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Türkiye’nin seçimine sayılı günler kala adaylar seçim çalışmalarında hızlanmaya başladı. Türkiye’nin hemen her noktasında seçim için programlar düzenleyen adaylar, kendileri ve partileri için oy istiyor. Seçim yaklaşırken önemli bir konu ise merak konusu oldu. Seçmen kaydı listelerinin kesinleşmesiyle beraber, oy kullanacak yurt içi seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. Nerede oy kullanacağım sorgulama? Hangi sandıkta oy kullanıyorum? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Sorularını sorarak meraklarını gidermeye çalıştı.

Peki, seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Seçmen kaydı sorgulama, e-devlet uygulamasından rahatlıkla öğrenilebilir. Vatandaşlar, önce bilgilerini girerek e-devlete giriş yapmalıdır. Ardından arama yerine ‘Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama’ yazarak çıkan sayfaya tıklamalıdır. Çıkan sonuçta; birey kendisi ve ailesinin sandık bilgilerine ve sıra numarasına ulaşabilir.

hangi sandıkta oy kullanacağım

HANGİ SANDIKTA OY KULLANIYORUM?

Pek çok insan tarafından Türkiye’nin gelecek yüzyılının seçimi olarak nitelendirilen seçim öncesi heyecan doruklara çıkmış durumda. Adeta şenlikler havasında geçen seçim atmosferleri bu yıl; Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle buruk geçiyor. İnsanlar, seçime günler kalası nerede oy kullanacağını araştırmaya başladı. Nerede oy kullanacağım sorgulama diyerek arama yapan seçmenler, çeşitli şekillerde bu sorunun cevabına ulaşabiliyor. Yurt içindeki seçmenler, e-devlete girerek, Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinden, yine YSK’nın mobil uygulamasından ve kurulun 444 9 975 numaralı iletişim hattından öğrenebiliyor.

cumhurbaşkanlığı seçim pusulası

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLARI PUSULADA KAÇINCI SIRADA?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından daha önce belirtilen tarih olan 1 Nisan 2023 tarihinde çekilen kuralarla beraber, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimi öncesi pusulalar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın kesinleşmesi, Resmi Gazete’nin ardından resmiyet kazanmıştı. Bu adayların oy pusulalarındaki yerlerinin nasıl olacağı ise merak ediliyordu.

1 Nisan 2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulunda çekilen kura sonucu oy pusulasındaki yerler belli oldu. Buna göre 2023 Genel Seçimlerindeki Cumhurbaşkanlığı oy pusulasında ilk sırada Recep Tayyip Erdoğan yer alacak. Kura sonucu ikinci sırada yer alacak aday ise Muharrem İnce oldu. Üçüncü sıra Kemal Kılıçdaroğlu’nun, oy pusulasındaki dördüncü sıra ise Sinan Oğan’ın olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.