Mühendis ve veterinerlerden kadro talebi

Mühendis ve veterinerlerden kadro talebi

Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler Ulus Meydanı’nda Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslendi.

“15 bin alım bekliyoruz” ve “Kamuya yük olmaya değil güç katmaya geliyoruz” sloganlarıyla Ulus Meydanı’nda toplanan mühendis ve hekimler ek kadro talebinde bulundu. Atama bekleyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler yıllardır Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düşük sayıda atamalar yapmasından şikâyetçi. Atama bekleyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerle birlikte Millet İttifakı’ndan partilerinde destek verdiği açıklamaya Zafer Partisi, Gelecek Partisi ve İYİ Parti'den isimler katıldı. Ziraat Mühendisleri Platformu Üyesi İdris Erin açıklamada “Tarımsız bir ülke ayakta kalamaz” diyerek söz konusu atamaların yapılmasındaki öneme dikkat çekti.

120 BİN MEZUNUN 45 BİNİ İŞSİZ

Atama bekleyen ziraat mühendisleri adına konuşan, 8 yıldır atama bekleyen Ziraat Mühendisi İdris Erin, 120 bin mezun kişiden 45 bin kişinin işsiz olduğunu, çalışan kısmın yüzde 75’inin branşı dışındaki işlerle uğraştığını ifade ederek, “1 yılda faal 40 ziraat fakültesinden 5000 mezun üretiliyor. Bizler KPSS’ye 2 yılda 1 kere giriyoruz ve 2 yılda 10 bin mezun veriyoruz. Son 3 yılda ortalama 15 bin mezun ziraat mühendislerine 690 atama kadrosu verildi. Bunu 28 alt branşlı ziraat mühendisliği için çok az ve yetersiz buluyoruz” dedi.

ziraat2-001.jpg

15 BİN ZİRAAT MÜHENDİSİ, 5 BİN VETERİNER ATANMALI

Erin, aylardır beklenen atama haberinin sonuçlanmamasından şikâyet etti. Diğer bakanlıklardan atama haberlerinin üst üste geldiğini fakat Tarım ve Orman Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmediğinin altını çizen Erin, “Haklı olarak ziraat mühendisleri 15 bin atama, veteriner hekimler ise 5 bin atama talebinde bulunuyoruz ve sonuç alana kadar da vazgeçmeyeceğimizi bildiririz. Bu konuda Sayin Bakan Vahit Kirişçi’yi bir an evvel açıklama yapmaya davet ediyoruz. ” dedi.

TARIMSIZ ÜLKE AYAKTA KALAMAZ

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının tarımın önemini ciddi bir şekilde gösterdiğini belirten Erin, “Tarımsız bir ülke ayakta kalamaz. Ülkemizde yaşanan doğal afetler ve ülkemizin jeopolitik konumu gereği önemi göz önüne alındığında böyle bir yüzyılda üretimin önemi gözler önüne serildi. Ülkemizde yaşanan hayvan hastalıklarının artışı ve gıda ürünlerinin üretim yetersizliği de fiyat artışına yansımışken bu uğurda görev yapmaya hazır binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekim ülkemize hizmet etmeye her daim hazırdır” şeklinde açıklamada bulundu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez ve siyasi partilerden isimlerde yapılan basın açıklamasında destek mesajlarını ilettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.