Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki nerelidir?

Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki nerelidir?

Ak Parti’nin 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki’nin 21 yıllık belediyecilik deneyimi bulunuyor. Peki, Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki nerelidir? Mehmet Özhaseki nereden mezun?

Ak Parti’nin 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki’nin 21 yıllık belediyecilik deneyimi bulunuyor.

AK Parti Ankara Büyükşehir için Mehmet Özhaseki’yi aday gösterdi.

Peki, Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki nerelidir? Mehmet Özhaseki nereden mezun?

Hukuk Fakültesi mezunu Özhaseki siyaset arenasına 1994 yılında Kayseri’nin metropol ilçelerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı ile çıktı. 

1999 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özhaseki, 2015 yılına kadar bu görevini sürdürdü.
65. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Özhaseki son olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı görevini yürütüyordu. 

HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNU

1957 yılında Kayseri’de doğan Özhaseki, İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlamış. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazanmış fakat dönemin siyasi şartlarından ötürü buradaki eğitimini yarıda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giriş yapmış. Buradan mezun olduktan sonra, Kayseri Adliyesi’nde avukatlık stajı yapan Özhaseki mesleğini devam ettirmedi ve tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 

ÖNCE MELİKGAZİ

Siyaset arenasında adını Kayseri’nin metropol ilçelerinden Melikgazi Belediye Başkanlığıyla duyuran Özhaseki 20 yılı aşkın bir süre belediyecilik yaptı. 1999 yılında 27 Mart 1994’te yapılan mahalli idareler seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazanan Özhaseki, 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Özhaseki bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. 

ÜST ÜSTE 5 DÖNEM SEÇİLDİ

Göreve geldikten sonra girdiği her seçimde yüksek oy oranıyla kazanan Özhaseki, Kayseri’de kırılması zor bir rekora imza atarak 5 kez üst üste belediye başkanlığına seçildi. Özhaseki 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yüzde 70 bir oy oranına sahip oldu. Başkanlığınla geliştrdiği Kayseri Modeli Belediyecilik ile de birçok belediyeye örnek teşkil etti. 

MİLLETVEKİLLİĞİ VE BAKANLIK 

2015 yılında milletvekilliği için belediye başkanlığında istifa eden Özhaseki 25.Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. Daha sonra 2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Özhaseki bakanlığının ardından 24 Haziran 2018 yılında tekrar milletvekili seçilerek meclise girdi. Özhaseki hâlihazırda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. Halen bu görevini sürdürmektedir. 

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.