Meclis lokantalarında Cola Turka dönemi resmen başladı

Meclis lokantalarında Cola Turka dönemi resmen başladı

Kasım ayında TBMM restoranlarında Coca-Cola ve Nestle ürünlerinin kaldırılmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Meclis personelinin kola talebinin devam etmesi üzerine restoran ve kafeteryalarda bir süredir Cola Turka servis edildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz kasım ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi restoranlarında Coca-Cola ve Nestle ürünlerinin kaldırılmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Meclis’teki restoran ve kafeteryalarda kola sipariş eden personellere bir süredir Cola Turka servis edildiği öğrenildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kasım ayında yaptığı açıklamada, Gazze'ye karşı savaşta İsrail'e destek veren şirketlerin ürünlerinin restoran, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağını duyurmuş ve kararla birlikte Coca-Cola ve Nestle ürünlerinin TBMM menülerinden çıkarıldığı belirtilmişti.

3.jpg

NUMAN KURTULMUŞ TALİMAT VERMİŞTİ

TBMM Başkanlığı’ndan kasım ayında yapılan açıklamada, Gazze'de masum insanları katleden İsrail'in savaş suçlarına açıkça desteğini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik toplumsal duyarlılığa destek verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Gazze'de masum insanları katleden İsrail'in savaş suçlarına açıkça desteğini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik toplumsal duyarlılığa destek verilmesi” kararı vurgulandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un talimatıyla uygulamaya konulan boykot kararı çerçevesinde, “İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçuna destek veren şirketlerin ürünlerinin Meclis kampüsü ve tesislerindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağı” ifade edilmişti.

1.jpg

KIYIM DEVAM EDİYOR

İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah’a yönelik başlattığı hava ve kara operasyonları, bölgedeki insanlık dramını derinleştiriyor. Operasyonların başlamasından önce bir milyondan fazla Filistinli, kuzey Gazze’den güneye göç ederek Refah’a sığınmıştı. İsrail ordusunun kıyımları uluslararası toplumun çağrılarına rağmen devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin önde gelen devletleri İsrail yanlısı tutumunu sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler gıda ajansı, Refah’taki koşulları “kıyamet gibi” olarak tanımladı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 37 bin 658'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.