Mamak'tan Filistin'deki şehit gazetecilere vefa: Ağaç dikimi yapıldı

Mamak'tan Filistin'deki şehit gazetecilere vefa: Ağaç dikimi yapıldı

Mamak Belediyesi ve Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından, Filistin’de şehit olan 33 gazeteci adına Üreğil Millet Bahçesi’nde bulunan alana ağaç dikimi yapıldı.

Mamak Belediyesi ve Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından, Filistin’de şehit olan 33 gazeteci adına Üreğil Millet Bahçesi’nde bulunan alana ağaç dikimi yapıldı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde Üreğil Millet Bahçesi’nde gerçekleşen ağaç dikme etkinliğine AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çok sayıda basın mensubu katılım sağladı. Mamak Belediyesi Mehter Takımının sahne alması ile başlayan program Kur-an tilavetleri ile sona erdi.

fidan-1.gif

“İÇİMİZ KAN AĞLIYOR”

Umuyoruz ki buraya dikeceğimiz ağaçlar yeşerip büyüdükçe Filistin'de ve tüm dünyada barışın ve adaletin sağlanması için çabalamaya devam edecek, gazetecilere ilham kaynağı olacaktır diyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Hüzünlüyüz, bir aya yakın bir zamandır içimiz kan ağlıyor. Bugün burada Filistin'de, Gazze'de 7 Ekim tarihinden itibaren Siyonist İsrail'in şehit ettiği gazetecileri anmak, medya mensupları anmak, onların anısını yaşatmak amacıyla bir ağaç dikme, bir orman oluşturma programında bir aradayız. 70 yıldır Filistinli kardeşlerimiz bu şiddete bu işgalci İsrail'in şiddetine maruz kalıyorlar. Biz Gazze'deki saldırıların bir an evvel durmasını, bu vahşetin, bu katliamın, bu soykırımın bir an evvel durmasını istiyoruz. Buradan İsrail'in siyonist İsrail'in saldırılarını kınadığımızı ifade ediyoruz. Gazeteciler, dünyanın dört bir yanında olayları tarafsız bir şekilde izleyerek topluma haber verme görevini üstlenen cesur insanlardır. Ne yazık ki savaş bölgelerinde, bombaların olduğu bölgelerde birçok gazeteci hayatını kaybetmektedir. 33 gazeteci dedik ama sayı yükseliyor. Şehit olan gazeteciler bilgiye ulaşma ve toplumu bilgilendirme hakkını savunurken ölüm riskini de göze almışlardır. Onların cesaretleri ve özveri basın özgürlüğünün ne kadar kutsal bir değer olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu törenle Şehit Gazetecilerin anısını yaşatmanın yanı sıra basın özgürlüğünün ve gazetecilerin güvenliğinin her zaman ön planda olması gerektiğini vurgulamak için de bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

fidan-3.gif

“GAZETECİLERİ UNUTMAYALIM DİYE BURADAYIZ”

Şehit olan 33 gazeteci adına ağaç diktiklerini dile getiren ve sayının yükseldiğinin altını çizen Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Bizler sadece medyanın sorunlarıyla ilgilenmiyoruz. Ülkemizi ilgilendiren önemli konularda ortaya bir duruş koyuyoruz. Medeniyetimize uygun politikalara destek veriyoruz. Sivil toplum çalışmaları yapıyoruz. İsrail hem dünyada bir soykırım gerçekleştiriyor. Medyada da İsrail medyası ve İsrail'den beslenen Siyonist medya Filistin'i diyor. Biz de değerli dostlarımızla bu karartmaya dur demek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Buradan ben ağaç dikecek tüm arkadaşlara, özellikle medya mensuplarına da şunu söylüyorum. Ağaçları bizzat kendiniz dikin. Sonra gelecek sene gelin bir bakın. Bir bakın bizim de burada bir ağacımız var diyerek Filistin'deki gazetecilerle bir özdeşleştir kurmak lazım. Şehit olan 33 gazetecinin ismine burada ağaç dikilecek. Bu sayı 38’e çıkmış durumda, her geçen gün gazeteciler şehit oluyor. Biz de bu gazetecileri unutmayalım. Filistin'e sahip çıkalım diye buradayız” ifadelerini kullandı.

fidan.gif

“BATILI MEDYA KURULUŞLARI 3 MAYMUNU OYNUYOR”

Biz gerçekleri sadece vicdan ve etik çerçevesinde hakikatin peşinde koşan Türk gazetecilerimizden öğrenebiliyoruz diyen AK Parti Ankara Milletvekili Zehra Nur Aydemir, “Başta şehit düşen Filistinli kardeşlerimize ve 38 gazeteciye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Değerli misafirler, anlık olarak gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları akıl almaz bir duruma geldi. En son İsrail Gazze'deki Türk Filistin dostluk hastanesine saldırarak insanlık dışı eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Yarım asırdan fazladır, Filistin halkının maruz kalmış olduğu ve bu İsrail terörünü biz maalesef şahit oluyoruz. İsrail adeta 21’inci yüzyılın soykırımını hayata geçiriyor. Uluslararası örgütün, Gazze soykırımı karşısında adil ve barışçıl bir sistem kurmadaki yetersizliğini maalesef bizlere bir kez daha göstermiştir. İsrail'in Filistin'de uygulamış olduğu bu soykırım karşısına maalesef Batı her zamanki gibi ikiyüzlü. Her zaman olduğu gibi Batılı medya kuruluşları katledilen Müslümanlar 3 maymunu oynuyor. Biz gerçekleri sadece vicdan ve etik çerçevesinde hakikatin peşinde koşan Türk gazetecilerimizden öğrenebiliyoruz. Bölgede azimle çalışan tüm gazetecilerimiz, dünya kamuoyuna doğruyu haykırmak, doğru haberleri sunmak için İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu katliamı tüm dünyaya duyurmak için çok yoğun bir çaba sarf ediyor. Canıyla, başıyla mücadele ediyor. Hakkın, hakikatin ve vicdanın sesini tüm dünyaya haykırıyor. Ben İsrail tüm dünyaya duyurmak için orada canı pahasına görevlerini ifa eden ve zulüm karşısında gerçekleri haykırmaya çalışan tüm gazetecilerimize, muhabirlerimize, kameramanlarımıza ve basın emekçilerimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim hep yardımcıları olsun inşallah” şeklinde konuştu.

fidan-2.gif

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.