Mamak Kentsel Dönüşüm projesi imza usulsüzlüğüne takıldı

Mamak Kentsel Dönüşüm projesi imza usulsüzlüğüne takıldı

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin Altyapı Yapım Protokolü'nün iptali istemiyle açılan davada karar verdi. Mahkeme, protokolün imzalanmasındaki usulsüzlükler sebebiyle projenin yürütülmesini durdurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, ABB ile Portaş AŞ arasında imzalanan altyapı projeleri ile Altyapı Yapım Protokolü'nün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı. Ankara 24. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin yürütmesini durdurma kararı aldı.

b.gif

MAHKEME GEREKÇESİ: İMZA HUKUKİ DEĞİL

Mahkemenin verdiği kararın gerekçesinde, ‘’Protokolün düzenlenmesi için verilen yetkilendirme kararının olmadığı ve imzanın hukuki olmadığı belirtildi. ABB Başkanı tarafından verilmiş bir yetkilendirme kararı bulunmadığı halde, Belediye Başkanı tarafından imza yetkisi oluruna istinaden Genel Sekreter Yardımcısı tarafından imza edildiği anlaşıldığından, dava konusu edilen protokolde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşıldı’’ ifadeleri yer aldı.

c.gif

ABB YASAL İŞLEM BAŞLATTI

Verilen kararın ardından ABB, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki hak sahiplerine bir bilgilendirme mesaj gönderdi. Mesajda, projenin 4-5-6 ve 7. etaplarında yapımı süren konutların durdurulduğu söylenerek, eski dönemde teslim edilmeyen konutlarla ilgili sorunların çözümüne engel olunduğu belirtildi. ABB, kararın bir an önce kaldırılması için yasal işlemleri başlattığını duyurdu.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.