Lösemili çocukların en büyük destekçisi LÖSEV: 6,5 milyonluk dev kadro

Lösemili çocukların en büyük destekçisi LÖSEV: 6,5 milyonluk dev kadro

LÖSEV görevlisi Nesibe Deniz Akşimşek, Lösev haftası dâhilinde vâkıfın çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Akşimşek, ‘‘75 bini aşkın kayıtlı hasta ve ailesine destek sağlıyoruz. 6,5 milyon gönüllümüzle de kocaman bir aileyiz’’ dedi.

25 yıl önce Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer ve duyarlı doktor arkadaşları tarafından kurulan Lösev, 30 çocukla çıkılan yolda bugün 75 bini aşkın kayıtlı hasta ve ailesine destek sağlıyor. 6 buçuk milyon gönüllüden oluşan vâkıfın verilerine göre, Türkiye’de her yıl 1500’den fazla çocuk lösemi ile tanışıyor.

1.gif

LÖSEMİ NEDİR?

Lösemi ’nin bir kan hastalığı olduğunu belirten Akşimşek, ‘‘Lösemi, çocukluk çağı kanserleri arasında görülme sıklığı en yüksek olan kanser türüdür. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir. Buradaki kök hücre dediğimiz ana hücrelerin kötü huylu hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi önlenemez bir çoğalma oluşur; bu kötü huylu hücreler ve kan normal şekilde görevini yerine getiremez hale gelir’’ şeklinde konuştu.

2.gif

LÖSEMİ’Lİ ÇOCUKLARA TAM DESTEK

Akşimşek, LÖSEV’in hasta ve yakınlarına maddi ve manevi birçok destek sağladığını söyleyen Akşimşek, ‘‘Günümüzde de Türkiye'de her yıl 1500’den fazla çocuk lösemi ile tanışıyor. LÖSEV olarak amacımız lösemili çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, toplumsal farkındalığı artırmak’’ dedi.

3.gif

BAĞIŞLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bağışların nakdi ve ayni yardımlar, gıda ve et yardımları, eğitim destekleri gibi alanlarda kullanıldığını sıralayan Akşimşek, ‘‘Bizim için sadece lösemili bir çocuk yoktur lösemi ile mücadele eden ‘Lösemili Aile’ vardır. İşte bu nedenle yardımlarımız temel ihtiyaçları içeren çok kapsamlı yardımlar oluyor. Lösemili ve kanser hastası çocuklarımıza tanı aldıkları ilk aydan itibaren her ay nakit ‘Sağlık Yardımı’ annelerinin banka hesaplarına yatırılıyor. Hastanede yatan lösemili çocuklarımıza yattıkları süre içerisinde pijama, temizlik malzemesi, havlu, oyuncak gibi hijyen ürünleri içeren yardımları iletiyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

6.jpg

GÖNÜLLÜLÜK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

LÖSEV olarak bu güne kadar yaptığımız destekleri gönüllülerimiz sayesinde yaptıklarını belirten Akşimşek, ‘‘Her zaman LÖSEV’de herkes için mutlaka yapabileceği bir şeyler var diyoruz. Örneğin gönüllülerimiz her zaman fiziken destek olamayabilirler. Fakat sosyal medyamızda gördükleri bir kan duyurusunu çevreleriyle paylaşmaları dahi çok büyük bir önem arz ediyor çocuklarımız için.

Dileyenler www.losev.org.tr üzerinden gönüllü üyelik formu doldurulabilir yine az önce bahsettiğimiz şekilde 0312 447 06 60 numaralı Vakıf Merkez ya da il irtibat bürolarımızdan bizlere ulaşarak bize gönüllü olabilirler’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Ülkemizde her yıl LÖSEV’ in öncülüğünde Kasım Ayının ilk haftası “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” olarak anılmaktadır. Bu yıl da 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda kurum ve kuruluşların, okulların, üniversitelerin destekleri ile hayata geçen etkinlikler ile lösemiye dikkat çekilemeye devam edilecek.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.