"İslamofobi korku değil İslam nefretidir"

"İslamofobi korku değil İslam nefretidir"

Ankara’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İslamofobi”yi tanımlayarak, “İslamofobi sıradan bir korku değildir, yaşananlar bir nefrete dönüştüğünü göstermektedir" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Bilim Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ile Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı iş birliği ile düzenlenen 3. Uluslararası Medya ve İslamofobi forumu Ankara’da gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın foruma katılan misafirler için gönderdiği mesaj dinleyiciler ile paylaşıldı.

ic-islamofobi.jpg

İslamofobinin önüne geçilmesi, yaygınlaşmasının sınırlandırılması ve yeni nesil mücadelenin nişanesi olması umuduyla gerçekleştirilen etkinliği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yargıtay Başkanı Murat Kıyak, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç ve ATO Başkanı Gürsel Baran gibi önemli isimler yerinde takip etti.

Etkinlik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Altun ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Demir’in açılış konuşmaları ile başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a plaket takdim edildi.

islamafobi.jpg

“İSLAMOFOBİ İSLAM KORKUSU DEĞİL İSLAM NEFRETİ DEMEKTİR”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı konuşmada Batı dünyasının dayatmalarını kabul etmeyerek meselelerin doğru anlaşılması için kendi tanımlarımızı oluşturmanın önemini vurguladı. Konuşmanın satırbaşları şöyle:

“Bildiğiniz gibi özellikle Batı akademilerinde ısrarlı bir şekilde İslamofobi'nin İslam korkusu anlamına geldiği vurgulanıyor fakat dünyanın farklı coğrafyalarında bu alanda yapılan çalışmalar bunun sıradan bir korku olmadığını, yaşananların bir nefrete dönüştüğünü ortaya koymaktadır. Bu açıdan konunun en doğru şekilde anlaşılması için öncelikle tanımın doğru yapılması gerekmektedir. Bu konuda Batı dünyasının dayatmasını asla kabul edemeyiz. Sorunun hem adını koyma ve hem de içeriğini belirleme hakkı asla sadece bir tarafın olamaz. Hele ki sorunun doğrudan muhatabı bizlersek elbette bu konuda bizim de söz söyleme hakkımız sonuna kadar mevcuttur. Bu üstenci tavrı reddediyor ve meselenin doğru anlaşılması açısından kendi tanımlarımızı geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu açıdan İslamofobi, İslam korkusu değil İslam nefreti demektir.”

"İSLAM ÜLKELERİNE PLANLI MANİPÜLASYONLAR YAPILIYOR"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise İslam düşmanlığının Batı medyası tarafından bilinçli olarak yaratıldığını vurgulayan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İslam’ın ilkelerine yönelik planlı manipülasyonlar yapılmaktadır. Adalet, merhamet gibi değerlerin yerini kaos ve anlamsız çatışmaların aldığını görüyoruz. İslam düşmanlığı içinde ayrımcılık olan ciddi bir insan hakları sorunudur.”

Açılış konuşmaları sonrası foruma kısa bir ara verildi. Aranın ardından ‘İslam Karşıtlığının İnşasında Aktörler ve Araçlar’ adlı özel oturum başladı. Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Çok sayıda yabancı konuğun takip ettiği 3. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, ‘İslam Karşıtlığı ile Yeni Nesil Mücadelede Stratejik Yöntemler’ isimli günün ikinci oturumunun gerçekleştirilmesi ile sona erdi.

Göktürk Yılmaz / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.