Kırşehirliler Mamak'ta buluştu

Kırşehirliler Mamak'ta buluştu

Mamak Kırşehirliler Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde hemşehriler bir araya geldi. Dernek Başkanı Kani Araz, “Ahi Evran diyarından bütün hemşehrilerimiz ve Murat Köse ile beraber Ramazanı yad ediyoruz” dedi.

Mamak Kırşehirliler Derneği’nin Mamak Belediyesi’nin katkıları ile düzenlediği iftar yemeği çok sayıda bürokrat ve siyasetçinin yanı sıra Ankara’da yaşayan Kırşehirli hemşerileri bir araya getirdi.

Yemekte selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Kani Araz, Ankara 1. Bölgeden AK Parti Milletvekili Aday Adayı oluğunu vurgulayarak şu hususlara değindi; “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan oruç ayı Ramazan-ı Şerifiniz bütün hemşerilerimizin mübarek olsun diyorum. Bir rahmet ayına daha kavuştuk. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Sizlerle beraber olmaktan dolayı şeref duyuyorum. Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse sağ olsun biz Kırşehirli hemşerilerimizi hiç yalnız bırakmadı. Allah razı olsun bizlerde Ahi Evran diyarından bütün hemşerilerimizle beraber bir arada bu güzel günü yâd ediyoruz.”

kani araz

HEMŞERİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Düzenlenen iftar sofrasında selamlama konuşması yapan Kırşehirli Dernekler Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar, “Mamak Belediye’mizin önderliğinde Federasyonumuza bağlı Mamak Kırşehirliler Derneği’nin iftar yemeğinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Mamak olmak üzere Ankara’nın genelinde ciddi bir Kırşehirli nüfusumuz var. Bu nüfusla beraber Ankara’mızda son derece uyumlu ve olumlu işler yürütüyoruz. Sadece Mamak bölgesinde değil. Ankara’da Kırşehirliler olarak güzel işler yapıyoruz. Bu sene federasyonumuzun kuruluşunun 20 yılını coşkuyla kutlayacağız. Bu sebeple 6 dernekle başlayan serüven bugün geldiğimiz nokta itibari ile 60 derneğe ulaştı. Derneklerimizin kurulmasındaki ilk amaç Kırşehirli hemşerilerimizin Ankara’da daha üst noktalara gelmesini sağlamaktır. Federasyonumuza bağlı olan değerli derneklerimizden biriside Mamak Kırşehirliler Derneğidir. Kani başkanımızla başarılı bir şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kurdu.

hilmi gökçınar

BİRLİKTEN ÜRETİM DOĞAR

Gökçınar, “Kırşehirli iş adamlarını da bir araya getirdik. Kırşehir’imizi temsil eden eğitim derneğini kuruduk. Birçok alanda Kırşehir’imiz temsil eden dernekler kurarak birlik ve beraberliğimizi koruyoruz. Bunları size neden anlattım. Kırşehirli Dernekler Federasyonu sadece bir hemşeri derneği değil. Kadroları kendine bağlı olduğu dernekleriyle kurumsal bir şekilde hemşerileri için çaba sarf eden kurumsal bir yapıdır. Biz Kırşehirliler olarak koskocaman bir aileyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu birliktelik olunca önümüze üretim çıkıyor. Ülke olarak şubat ayında çok büyük bir deprem yaşadık. Bu depremden sonra hepimiz sabahında yasa boğulduk. Ancak millet olarak devlet olarak bir anda kenetlenerek on bir ile destek için seferber olduk. Herkim ki bu anlamada bir lira bile destek verdiyse Allah razı olsun. Bu vesile ile deprem felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet geride kalan yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak bütün desteğimizle bölgede olmaya çalıştık. Desteklerimizde devam edecek. Federasyon olarak Hatay’da konteynerden mahalle kurduk ve o mahallemizin içine de Âşık Paşa’nın, Neşet Ertaş’ın, Ahi Evran’ın ismini verdiğimiz sokaklarımızı oluşturduk” ifadeleri ile Federasyon olarak deprem bölgesine yaptıkları katkılara değindi.

murat köse

KÖSE’DEN ARAZ’A DESTEK

Mamak Kırşehirliler Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde katkılarını eksik etmeyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “ Bu güzel rahmet ayı olan Ramazan ayından sonra Rabbim inşallah bayrama ulaştırsın. Sizler ve bizleri buluştura bu iftar sofrasına şükürler olsun diyerek Mamaklı Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz’a teşekkür ederim bu kıymetli sofrada bizleri buluşturduğu için. Derneklerin Federasyonların bu çalışmalarda çok önemli yeri var. Rabbim birlik ve beraberliğimizi artırsın. AK Partimizden milletvekili aday adayı olan dernek başkanımız Kani Araz’a hayırlı olsun diyorum. Rabbim devamını erdirsin inşallah. Kırşehirliler Ankara’nın has evlatlarıdır. Her bölgeden bir Milletvekili adayı çıkarmaları güzel bir durum olarak görüyorum. Bizim yolculuğumuz hep gönülden gönülle oluyor. Bizde bu mübarek iftar sofraları ile bu gönül yolculuğuna devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

murat köse dua ederken

SEFERBER OLDUK

Köse, “ Şubat ayında çok büyük bir felaket yaşadık. Bilmeyen görmeyen anlayamaz. Pek çok vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu büyük acıyı depremin ilk gününden itibaren milletimiz el ele vererek dindirmeye çalışıyor. Belediye olarak büyük bir seferberlik ile insanlarımıza ulaştık. Acıları bir şekilde paylaşarak azaltacağız. 13 milyondan fazla vatandaşımızın etkilendiği bu büyük afetin yaralarını saracağız. Mamak’a gelen depremzede kardeşlerimizi büyük bir yardımlaşma ve dayanışma içinde sarmaya çalışıyoruz. Her depremzede ailemizin bir belediye personeli kardeş ailesi oldu. Kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık bırakmayacağız” diyerek deprem afetinde Mamak Belediye’si olarak yaptıklarına değindi.

cengiz şahin

SİZLERİN BİR PARÇASIYIM

İftar yemeğinde selamlama konuşması yapan MYK MHP Üyesi Prof. Dr. Cengiz Şahin ise, “ Ben Kırşehirli bir hemşeriniz olarak aranızda bulunuyorum. Öncellikle hepimizin Ramazan ayınızı kutluyorum. Bende sizler gibi Kırşehir’in bir çocuğu olarak Profesör Doktor olarak görev yapıyorum. Ben sizden içinizden birisiyim Ankara 2. Bölge Milletvekili aday adayıyım sizlerin desteğini bekliyorum. Sizlerin bir parçası olarak sizler için çalışıyoruz” dedi.

ali sırmalı iftar yemeği

24 BİN KARDEŞİMİZİ AĞIRLIYORUZ

İftara katılım sağlayan Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, “ Çok değerli misafirler bu mübarek günde bu güzel sofralarda sizlerle beraber olmaktan çok mutluyuz. Bizleri bu sofrada bir araya getiren Belediye Başkanımız Murat Köse’ye ve Dernek Başkanı Kani Araz’a teşekkür ederim. İftar sofrasını onurlandırdığınız için sizlere de çok teşekkür ederim. Devlet millet el ele vererek yaşadığımız felaketlerin üzerinden geleceğiz. Mamak’ta 24 bine yakın depremzede kardeşimizi ağırlamaktayız ” diyerek konuşmalarını bitirdi.

Mamak Kırşehirliler Derneği iftar

DUALARLA SONA ERDİ

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeği katılımcıların selamlama konuşması ve dualarla son buldu. Mamak Kırşehirliler Dernek Başkanı Kani Araz'ın öncülüğünde düzenlenen iftar programına katıldık. Mamak'ta düzenlenen iftar yemeğine Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırşehirli Dernekler Federasyon Başkanı ve temsilcileri, Kırşehirli Milletvekilli Aday adayları, Siyasi Parti İlçe Başkanları Belediye Meclis Üyeleri, Kırşehirli Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda Kırşehirli hemşerilerimizin katılım sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.