KIR-DER Başkanı Aydın hemşehrileriyle iftar yemeği düzenledi

KIR-DER Başkanı Aydın hemşehrileriyle iftar yemeği düzenledi

KIR-DER Genel Başkanı Orhan Aydın, hemşehrilerini ağırladığı iftar yemeğinde, “Kültürün ve hoş görünün şehri olan Kırşehir’imizin hoş görü ve ahilik kültürünü bu mübarek iftar sofralarında yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kırşehirliler Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın hemşehrilerini ağırladığı iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen iftar yemeğinde misafirlere selamlama konuşması yapan Genel Başkan Aydın, Kırşehir’in tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak Anadolu’nun Türkleşmesinde büyük katkı sağlayan Türk büyüklerinin de bu kültüre kattığı büyük değere değindi. Aydın, birlik ve beraberliklerini bu tür etkinliklerle pekiştirdiklerini dile getirdi. Genel Başkan Aydın, ayrıca KIR-DER olarak 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinde ve yaşanan sel felaketlerinde bölgedeki vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu belirtti.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

KIR- DER Kırşehirliler Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın; “KIR- DER olarak her sene geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimizi bu sene de devam ediyoruz. Bu akşam aramıza katılarak soframızı şereflendiren bütün konuklarımıza teşekkür ederim. Bu mübarek Ramazan ayında sizlerle beraber olmak ve bu iftar sofrasının mutluluğunu yaşarken Yüce Allah’tan tuttuğumuz oruçların kabul görülmesini niyaz ederim. Birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında iftar soframıza katılarak bizleri mutlu ettiniz. Sözlerime devam etmeden önce inşallah ilerleyen günlerde birlik ve beraberlik içinde karşılayacağımız Kadir Gecemizi ve Ramazan Bayramımızı şimdiden yürekten kutluyorum. Bizleri bu güzel solanda ağırlayan yanımızda olan bizlerden desteklerini esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’a tüm ekibine ve derneğimizin bütün faaliyetlerine katılımları ile güç katan hemşehrimiz Yenimahalle Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Dönmez’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleri ile düzenlenen iftar yemeğinde emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirdi.

ara-006.jpg

“TARİH VE KÜLTÜR KENTİ KIRŞEHİR”

KIR- DER Genel Başkanı Orhan Aydın, “Anadolu’nun merkezinde bulunan Kırşehir’imiz topraklarında tarihi ve kültürel varlıkları ile 5 bin yıllık bir medeniyetin izlerini taşımaktadır. İlimize Hitit, Firig, Roma ve Bizans uygarlıklarının yaşadıklarına dair birçok tarihi eserlerin bulunmaktadır. En parlak dönemini Anadolu’nun Türkleşmesi sürecinde 13. Yüzyılda yaşayan Kırşehir bu dönemde fikirleri ile Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran’ı Veli Türk dilinin kurucusu Aşık Paşa, Süleyman Türfani, Ahmedi Gül Şehri, gönül ve sevgi insanı Yunus Emre, Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Çekiç Ali gibi birçok önemli isime ev sahipliği yapmıştır. Geçmişten günümüze aktarılan tarihi eserleri, yeraltı şehirleri, şifalı kaplıcaları ile zengin folkloru ile büyük bir kültürün parçası olan Kırşehir UNESCO tarafından ‘Müzik ve Kültür Şehri’ ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“YARALARI SARMAYA ÇALIŞTIK”

Genel Başkan Aydın, dernek olarak şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremlerden sonra ve özellikle Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde derneğin gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek, “Ülkemizin geçtiği sıkıntılı günlerde 11 ilimizde art arda yaşanan depremler ve ardından gelen sel felaketlerinde ağır kayıplarımız olmuştur. Depremlerde ve sel felaketinde hayatlarını kayıp eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin yaşadığı acı felaketlerde insanlarımızın yaralarını sarmak için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ederek tamamı gıda dan oluşan 13 yardım tırını bölgeye ulaştırmıştır. Allah bir daha aziz milletimize bu acıyı yaşatmasın” diyerek sözlerine son verdi.

ara2-002.jpg

“FELAKETLERDE BİRLİK OLMAYI BİLDİK”

Kırşehirliler Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın’ın ardından misafirlere selamlama konuşması yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Ramazan ayının ruhunu ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içinde Yenimahalle’de yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı. Başkan Yaşar, “Değerli misafirlerimiz hepiniz saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün Ramazan ayı dolayısı ile Kırşehirli hemşehrilerim ile bu güzel iftar sofrasında bulunmaktan onur duyduğumu bildirmek isterim. Değerli kardeşlerim, Ramazan birlik ve beraberlik ayıdır. Kardeşlik ayıdır. Kin ve nefretten uzak durma kardeşlik ayıdır, paylaşım ayıdır. Ramazan ayı oruç tutmak, namaz kılmak, zekat vermek gibi ibadetlerimizin dışında eline, beline, diline hakim olma ayıdır. Ülkemizi böyle bir Ramazan ayına tekrardan kavuşturduğu için Yüce Allah’a şükrediyoruz. Biliyorsunuz daha önce pandemi yaşadık. Ne yazık ki bu sene şubat ayında ülkemizin en büyük deprem felaketi ile baş başa kaldık. Ve on binlerce insanımızı kayıp ettik. Milletimizin hem pandemide hem depremde fedakarlığını bütün dünya gördü. Millet olarak birleşmeyi ve beraber olmayı bildik” dedi.

Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Düğün Salonunda düzenlene iftar yemeğine çok sayıda Kırşehirli milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, milletvekili aday adayları, bürokratlar, belediye başkanları, belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda Kırşehirli vatandaş katılım sağladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeği dualar ve selamlama konuşmaları ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.