Keçiören Belediyesi Ovacık’ta arsa satıyor

Keçiören Belediyesi Ovacık’ta arsa satıyor

Keçiören Belediyesi Ovacık Mahallesi’nde bulunan ve kendisine ait bir adet arsayı ‘Kapalı Teklif Usulü’ ihale ile satılığa çıkardı. Arsa satış ihalesi 30 Kasım’da gerçekleşecek.

Keçiören Belediyesi son yıllarda yıldızı parlayan ve yeni yerleşim yerlerinden olan Ovacık Mahallesi’ndeki kendisine ait tek parça arsayı ‘Kapalı Teklif Usulü’ ihale şekli ile satışa çıkaracağını duyurdu. Yükselen lüks konutları ile yatırımcıların ve müteahhitlerin ilgisini çeken Ovacık Mahallesinde bulunan arsa için belediye tam tamına 165 milyon 183 bin 900 lira fiyat belirledi. Haberimize konu olan arsanın ihale günü olarak ise 30 Kasım 2023 saat 14.00 olarak duyuruldu.

kecioren-belediyesi.gif

İHALE KAPALI TEKLİF USULÜ YAPILACAK

Belediye yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamaya göre arsa satış ihalesi hakkında şu bilgilere değinildi; “İhale konusu arsaların satış işinin Geçici Teminat bedeli, muhammen bedelin yüzde 3 tutarındadır. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 40. Maddesine 5577 sayılı Kanunun 1. Maddesi ile eklenen ek fıkralarda belirtildiği üzere, kapalı teklif usulü ile yapılan artırma ihalelerinde; geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır” denildi.

arsa.gif

BELGELER İÇİN SON TARİH 30 KASIM

Ayrıca ihale hakkında yetkililer şu uyarıları yaptı; “İhale Komisyonu gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Encümen’ ce uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri’nin Onay’ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri’ nin ihaleyi onaylamaması halinde, iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz. Müracaat belgeleri kapalı bir zarfa konularak; Encümen Başkanlığına sunulmak üzere, ihale günü saat 12.00’ ye kadar Belediye Yazı İşleri Müdürlüğüne verilecektir. İhale şartnamesi, mesai günlerinde mesai saatleri içerisinde Keçiören Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İhale Servisinden 1.000,00 lira şartname bedeli karşılığında temin edilebilir.”

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.