Kanser Hastalarına 'ALTUN' destek 

Kanser Hastalarına 'ALTUN' destek 

Hemşire Mahiye Altun 2006'dan beri mücadele verdiği kanser hastalığını yendi.

Hemşire Mahiye Altun, 2006 yılında göğüs kanseri hastalığına yakalandı. Trabzon’da kanser hastası olduğunu öğrenen iki kız çocuğu annesi Altun, hiç beklemediği bu sinsi hastalık karşısında büyük bir şaşkınlık yaşasa da hayattan umudunu asla kesmedi. Erken teşhis, ailesinin sürekli desteği ve başarılı tedaviler ile kanser hastalığını yenen hemşire Altun, şuan alanında Türkiye’nin en iyi hastanelerinden biri olan Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak çalışıyor. Kanser hastalığına karşı açtığı savaşı kazanarak bu konuda önemli örneklerden biri olan Altun, şimdi görev yaptığı hastanede kanser hastalarına hem hizmet ediyor hem de yaşantısından kesitler sunarak moral oluyor. 

KIZLARI VE AİLESİ İÇİN UMUDUNU KESMEDİ
Uzun yıllar kanserin pençesinde yaşamasına rağmen biran olsun yaşamdan umudunu kesmediğini kaydeden Mahiye Altun, bu konuda verdiği örnek mücadeleyi muhabirimiz Osman Akdoğan’a anlattı. 2006 yılında kanser olduğunu öğrendikten sonra kısa süreli bir şok yaşamasının ardından “Kızlarım ve ailem için benim bu hastalıktan kurtulmam lazım” diyerek kansere savaş açtığını belirten Altun, çevresinin desteğiyle hayata karşı asla pes etmediğini söyledi. 

TRABZON’DAN ANKARA’YA TEDAVİ İÇİN GELDİ
Kanser hastalığına yakalandığını öğrendikten sonra yaşadığı tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Altun, “Artvin’de hemşire olarak görev yaparken gezmek için geldiğim Trabzon’da tesadüf eseri kanser olduğumu öğrendim. Bunun ardından Ankara’ya sevk edildim. Cebeci’deki Ankara Üniversitesi’nde ameliyat oldum. O dönemdeki bir aylık tedavi sürecim de şuanda görev yaptığım Onkoloji Hastanesi’nde geçti. Tedavilerime devam ettim ve şimdi çok şükür hastalığı atlattım. Bu süre zarfında iki kızımı ve eşimi gözümün önüne getirerek moral ve motivasyonumu hep yüksek tuttum. Bunların hepsi benim iyileşmemde büyük katkısı oldu” dedi. 

HEM HİZMET HEM DE MORAL VERİYOR
Erken teşhis, moralli olma ve iyi bir tedavi süreci ile her kanser türünün atlatılabileceğini belirten Altun, şuanda görev yaptığı Onkoloji Hastanesi’nde hastalara hizmet etmenin yanı sıra, hastalığında kansere karşı verdiği savaştan örnekler vererek hastaların moralini yüksek tuttuğunu anlattı. Hastanenin kan alma bölümünde görev yapan Altun, örnek yaşam hikayesinden dolayı kendisinin hastalarca yakından tanındığını, yanına ağlayarak gelen hastaların yüksek moralle yanından ayrıldığını söyledi.  54 yaşındaki Mahiye Altun, ebelik bölümünde lisansını tamamlamaya çalıştığını da aktardı.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.