Kafeler yönetmeliğe uymuyor: “Fiyat görmeden sipariş veriyoruz”

Kafeler yönetmeliğe uymuyor: “Fiyat görmeden sipariş veriyoruz”

Yılbaşından itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin kapılarına ve masaların üzerine fiyat listesi koyma zorunluluğu geldi. Fakat Ankara’da birçok işletme bu karara uymuyor. Müşteriler “Fiyat görmeden sipariş veriyoruz” diyor.

Kafe, restoran, lokanta ve pastaneler için fiyat zorunluluğu yılbaşından itibaren başladı. Yürürlüğe giren karara göre, bu mekanların kapılarına ve masa üstlerine fiyat listesi koyma zorunluluğu getirildi. Fiyat listelerinin, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde olması gerekiyor.

foto1-001.jpg

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre 1 Ocak 2024'ten itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin, fiyat listelerini giriş kapısı ve masaların üzerinde bulundurması gerekiyor.

Ankara’da bazı işletmeler bu karara uyarken bazı iş yerleri fiyat listelerini bulundurmuyor. Vatandaşlar, bu uygulamanın doğru olduğunu savunurken, işletme sahipleri ise bu durumdan memnun değil.

foto4-001.jpg

“FİYAT GÖRMEDEN SİPARİŞ VERİYORUZ”

Kafelere sık sık gittiğini belirten Ömer Böcek isimli bir vatandaş, “Bu uygulama bizler için çok iyi oldu. Sonuçta bir kafeye girmeden önce fiyatları görebilmek hakkımız. Birçok işyerinin uçuk fiyatlarını masalara oturduktan sonra görüyorduk. Bu durumda oradan kalkmak da kolay olmuyor. Restoran veya kafelere girmeden önce fiyatları görebilmemiz alınan en güzel kararlardan biri olmuş. Fakat özellikle Ankara’da bu karara hala uyulmuyor. Fiyat görmeden sipariş veriyoruz” ifadelerini kullandı.

foto5.jpg

İŞLETME SAHİPLERİ MEMNUN DEĞİL

Restoran işletmeciliği yapan bir esnaf ise, fiyat uygulamasına karşı çıkarak, "Bu uygulama, işletme sahipleri için de çalışanlar için de iyi bir uygulama değil. İşler yarı yarıya düştü. Taktığımız dönerler bile bitmiyor. İşyeri sahipleri bu uygulama sonrası zarara giriyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.