Kadrosuz işçiler kadro istiyor

Kadrosuz işçiler kadro istiyor

Taşeron İş Sendikası Genel Sekreteri Orhan Karagöz, taşeron işçilere kadro konusunda gerçeğin çok başka olduğunu ileri sürerek “Kadrodaysak haklarımız nerede” diye sordu.

Taşeron İş Sendikası çağrısı üzere Ulus Meydanı’nda toplanan kadrosuz işçiler, basın açıklaması yaparak taleplerini kamuoyu ile paylaştılar. Açıklamada sık sık kadro istediklerini belirten işçiler, çalışma koşullarından da memnun olmadıklarını belirttiler.

Taşeron İş Sendikası Genel Sekreteri Orhan Karagöz, taşeron işçilere kadro konusunda gerçeğin çok başka olduğunu ileri sürerek “Kadrodaysak haklarımız nerede” diye sordu.

Karagöz ‘’Hakkımızı almaya geldik. Biz bugün konuşmazsak yarın hiç konuşamayacağız. Artık birileri tarafından oyalanmak istemiyoruz. Tek isteğimiz var belediye şirket işçilerinin ve tüm taşeron işçilerin kadroya alınması” dedi.

taşeron iş sendikası açıklama

“KADROSUZ BELEDİYE İŞÇİLERİYİZ”

696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kararnamenin dışında kalan emekçiler olduklarını belirten Orhan Karagöz, ’’Taşeron İş Sendikası olarak şehirlerimizin mimarı olan, temizliğini yapan, kentsel dönüşüm projeleri hazırlayan, vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne hizmet veren, iki kuruş zam almak için sms bekleyen kadrosuz belediye işçileriyiz.’’ dedi.

taşeron iş sendikası eylem

KADRODAYSAK HAKLARIMIZ NEREDE?

1 milyon kişiye kadro verildiği yönünde açıklamalar yapıldığını, kendilerinin bunlar arasında bulunmadığını ifade eden Karagöz, “Bize kadro falan verilmedi, özel şirketten belediye şirkete geçtik. Sözde hak düzenlemeleri yapıldı, biz neden göremedik” dedi.

taşeron iş sendikası

SİCİL NUMARAN NERDE, TAYİN HAKKIM NERDE?

Karagöz açıklamalarına şu şekilde devam etti: ’’Derdimizi milletvekillerine anlattığımızda bize yasada var kadrodasınız, kamuya geçtiniz deniliyor. Kardeşim ben kadrodaysam özlük haklarım nerde, sicil numaram nerde, tayin hakkım nerde. Biz eğer kadrodaysak bunların içini doldurun. Biz kimi muhatap alsak geçiştiriliyoruz, yarım yamalak cevaplar alıyoruz. Kadro haklarımızı istiyoruz.’’

taşeron iş sendikası ulus eylem

AYNI MÜCADELEYİ VERİP YOK SAYILMAK

‘’Aynı iş yerinde aynı işi yapan insanların yok sayıldığı, farklı maaş aldıkları, birinin fazla diğerinin daha az tatil yaptığı bir ortam düşünün. Hem vicdana hem devletimize yakışmıyor’’ şeklinde konuşan Karagöz, ‘’Biz aynı emeği veriyoruz yok sayılıyoruz, maaşımız farklı, tatil hakkı yok İsteklerimiz açık, yaklaşık 3 milyon kişiyi etkileyen kadro meselesinin çözülmesini, iş barışının sağlanmasını, işten atılacağım korkusuyla gelecek kaygısı olmamasını, sms ile işten atılmanın kaldırılmasını, eşit işi yapan kişilerin eşit haklara sahip olmasını istiyoruz’’ diyerek taleplerini dile getirdi.

KADROLU GÖRÜNEN KADROSUZLAR

Kamu personeli gibi çalıştırılıp kadro verilmeyen kişi sayısı neredeyse kadroluları geçecek ifadelerini kullanan Karagöz, ‘’Bir kişi devlete, kamuya hizmet ediyorsa kamu personelidir. Şirket elemanı değil. Belediyelerde yardımcı itfaiyeci diye bir kadro var. Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bir itfaiye eri maalesef yanarak can verdi. Şirket personeli ve ölü olarak kayıtlara geçti. Diğer yandan benzeri olayı yaşayan kadrolu kişi gazetelerde şehit olarak yazıldı. Halbuki ikisi de aynı işi yaparken hayatlarını kaybettiler. Çok ayıp çok. Hepimiz devlet için, sevdiklerimiz için çalışıyoruz. Onurlu mücadelemizde onurlu muamele görmek isteriz’’ dedi.

İŞTE KAMU ADINA ÇALIŞAN KADRO SIKINTISI ÇEKEN MESLEK GRUPLARI

Belediye Şirket Çalışanları

İtfaiye Personelleri

%70’e takılan taşeronlar

Zabıta Personelleri

PTT Çalışanları

Karayolları Çalışanları

Müşavir Firma Çalışanları

Kamu Çağrı Merkezi

Laboratuvar Teknikerleri

Vakıfbank Güvenlikleri

Yemekhane Çalışanları

Sterilizasyon

TYP

KİT çalışanları

Sosyal tesis Çalışanları

HBYS

4 aralık mağdurları

Radyoloji v MR Çalışanları

Çadırkent çalışanları

Fizyoterapistler

Diş protez çalışanları

Kiralık araç şoförleri

Telekom Çalışanları

Fahri Kuran Kursu Öğretmenleri

İlkbank Çalışanları

Şehir Hastanesi Çalışanları

Usta Öğrenciler

Uzman Çavuşlar

Ücretli Öğretmenler

Aile Sağlık Merkezi Çalışanları

Göçmen Çalışanlar

Kaçak çalıştırılanlar

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum