İnternetten avize alan vatandaş sorun yaşayabiliyor

İnternetten avize alan vatandaş sorun yaşayabiliyor

Tarihi Avizeciler Çarşısı esnaflarından Adem Tokmak, avize seçiminde önemli olanın “mobilya uyumu olduğunu” söyledi. Salon avizelerinin 25 bin liraya kadar çıktığını ifade eden Tokmak, internet üzerinden alınan avizelerde sıkıntı yaşanabildiğini söyledi.

Avizeler evinizin herhangi bir odasını, bir köşesini veya evinizde bulunan bir nesneyi ön plana çıkartıyor. Evinizi dekore ederken kişisel tarzınızı ortaya çıkaran avizeler olmazsa olmaz nesnelerden biri konumunda. Evinizi ne kadar iyi yerleştirirseniz yerleştirin, bunu ön plana çıkaracak bir aydınlatma olmadığı sürece yaptığınız dekorasyon ilgi çekmeyebilir veya mağduriyetler yaşayabilirsiniz.

Özellikle yeni ev kuracak çiftlerin aklını kurcalayan sorunlardan biri olan avize seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri Nasreddin Hoca Avize Aydınlatma Sahibi Adem Tokmak gazetemize anlattı.

tarihi avizeciler çarşısı

MOBİLYAYA UYUM SAĞLAYAN AVİZE SEÇİLMELİ

Esnaf Adem Tokmak, önemli olanın mobilya ile uyum sağlayan bir avize olması gerektiğini belirterek, “Avizelerin mobilya ile beraber alındığı için mobilyaya uyum sağlaması gerekiyor. Tabi bu müşterinin bütçesine de bağlı bir durum. İstediği model ile müşterinin bütçesi arasında fiyat aralıkları değişiyor. Yani müşterinin aldığı mobilyaya göre uyumlu avizeleri verdiğimde değişiyor. Müşterinin tercihi taş ve ledli olanlar, ahşap ürünler ve klasik tarzda ürünleri soranlar çok az. Tabi fiyat aralıkları çok geniş. Salon tipleri bin 500 liradan, ledliler tekli olarak 300 liradan 2-3 bin liraya kadar var, normal cam teklilerin tanesi 200-300 liradan başlıyor ve yükseliyor. Yemek masası için süslü oval taşlı olanların takımı 10 bin ile 25 bin lira arasında aldığın modele göre değişiyor” dedi.

taşlı avize

GÜVERCİN SOKAĞA GELMELİLER

Tokmak, avize ve aydınlatma ihtiyacı olanların Güvercin Sokağa uğramadan alışverişini bitirmemesi gerektiğini ifade etti. Müşterilerinin en çok şikayeti internet üzerinden aldığı avizelerde yaşadığını vurgulayan Tokmak, “Avize almak isteyenler kesinlikle Güvercin Sokağa gelmeli. Bana düğünümü yapmak için diyene ben indirim yapıyorum zaten ev kurmak kolay değil. Bir de ben burada tamiratını da yaptığım için biliyorum, internetten alınan ürünlerde en çok şikâyet var. Kalitesi düşük malzeme kullanılıyor. Aldığı ürünlerden rahatsız olanlar memnun olmayanlar çok oluyor. İnternetten almış 3-5 ay sonra trafosu patlamış ledi patlamış. Firmayı arıyor, ya muhatap bulamıyor ya da ‘anahtarı sık açıp kapamanızdan kaynaklı gibi’ bahanelerle karşılaşıyor. Bizde ver abi diyoruz bir metre iki metre led için müşteri kaçırmaya gerek yok tadilatını yapıp veriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.