İç mimar Didem Tan renklerin insan psikolojisine etkisini anlattı

İç mimar Didem Tan renklerin insan psikolojisine etkisini anlattı

İç mimar Didem Tan doğru malzeme seçimi ve renklerle düzenlenen mekânların insan psikolojisine olumlu etkisi olduğunu belirterek “Mekânlarınızı sadeleştirerek, iç huzurunuzu artırın. Kullanılan renkler psikolojiyi etkiliyor” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle ev ve iş yerlerinde yeniliklere hız verildi. Gazetemize açıklamalarda bulunan İç mimar Didem Tan sizler için küçük bilgiler vererek yaşadığınız mekanlarda nasıl değişikler yapabileceğinizin ip uçlarını dile getirdi. İç mimar Tan, “Mekânlarınızı sadeleştirerek, iç huzurunuzu artırın. Kullanılan renkler psikolojiyi etkiliyor. Kullandığınız malzeme ve renk tonları ile dar alanlar ferah geniş alanlara dönüşüyor” dedi. Tan ayrıca, “Mekânlarınızı sadeleştirin, iç huzurunuzu artırın. Mekânda sadeleşme zihinlerde huzuru sağlar” sözleri ile yaşam alanlarında sadeliğe vurgu yaparak sadeliğin iç huzuru artırdığını dile getirdi.

ara2.jpg

İHTİYAÇLAR FİYATI BELİRLER

Ev ve ofis yenileyenlere küçük önerilerde bulunan İç mimar Didem Tan; “Ev ve dükkân restorasyonlarında şu kadar bir bütçe ayırmanız lazım demek çok büyük bir genelleme olur. Mekân yenilemelerinde önce müşterinin ihtiyacını anlıyoruz. Sonrasında bunlara göre bütçe ayarlanıyor. Malzeme seçimi ve işin detayları müşterinin ayırdığı bütçeye göre değişiyor. Şuanda ev ve dükkânlardan daha çok yaz sezonunda olduğumuz için yazlıklar, oteller ve diğer tatil mekânlarında işlerimiz daha çok oluyor. Özellikle pandemi sonrasında bu tür düzenlemelerde dış mekânı iç mekânlara taşıyoruz. Daha çok kış bahçeleri, ferah alanlar, balkon ve teras gibi bölümlerin yenilenmesiyle devam ediyoruz. Renk seçimi olarak doğal pastel renkler kullanıyoruz. Özellikle dar mekânlarda renk ve malzeme seçimi çok önemli oluyor. Kullandığınız malzeme ve renk tonları ile dar alanlar ferah geniş alanlara dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-002.jpg

SADELİK HUZURU ARTIRIR

Tan, ofis ve mekanlarda yeni trendin minimalizim olduğunu söyledi. Tan, günümüzdeki yorucu ve stres dolu yaşam biçimlerine dikkat çekerek, “Mekanlarınızı sadeleştirin, iç huzurunuzu artırın. Mekânda sadeleşme zihinlerde huzuru sağlar. İnsanlar hızlı akan yaşamları içinde zihinlerini rahatlatacak mekân arayışı içindeler” diyen Tan, “Fazla, gereksiz eşyalar insan zihnini meşgul ediyor. Evimizi, ofisimizi minimalist bir tarzda düzenlemek, nefes aldığımız, vakit geçirdiğimiz alanları sadeleştirmek, günümüzün yoğun, kalabalık, stresli ve kafa karıştıran dünyası ile daha kolay başa çıkmamıza yardımcı olabilir. Yaşam alanlarımızı sadeleştirmek, iç huzurumuzun artmasını sağlar, verimliliği artırır” sözleri ile devam etti.

ara-004.jpg

KÜÇÜK DOKUNUŞLARIN BÜYÜK ETKİSİ

İç mekân dekorasyonunda aksesuar seçimlerinde renklerin ve aydınlatmanın gücüne inandığını belirten Tan şöyle devam etti: “Metrekare olarak küçük alanları doğru malzeme, ürün, renk ve aydınlatma ile mükemmel hale getirmek mümkün. Bunu yapmak bana çok keyif veriyor. Bir projeye başladığımızda işlevsiz olarak nitelenen alanların proje sonunda hayran kalındığına çok şahit oldum. Ev, ofis gibi mekanlar artık kişisel akışın, deneyimin önemli bir parçası. Biz mekanları kişiselleştiriyoruz, işlevsel, ferah, kullanışlı hale getiriyoruz. Bir mekâna yaptığınız küçük bir dokunuş büyük etkiler ortaya koyabiliriz” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.