İbadet çeşitleri nelerdir?

İbadet çeşitleri nelerdir?

İslam’ın şartları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, İbadet çeşitleri nelerdir?

İbadet çeşitleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İnsanlar arama motorlarında ibadet çeşitlerini araştırıyor. Peki, İbadet çeşitleri nelerdir? İşte yanıtı:

İBADETİN ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

İbadetler bedeni, mali, hem mali hem de bedeni olmak üzere 3 çeşittir.

1- BEDENİ İBADETLER

Bedenle yapılan ibadetler demektir. Namaz kılmak, oruç tutmak gibi. Beden ile yapılan ibadetleri her Müslümanın bizzat kendisinin yapması gerekir. Başkası vekil edilemez, yani bir kimse başkasının yerine namaz kılamaz, oruç tutamaz.

11-003.jpg

2- MALİ İBADETLER

Bunlar mal ile yapılan ibadetlerdir. Zekat, fıtır sadakası vermek ve kurban kesmek gibi mal ile yapılan ibadetler de başkasını vekil ederek bu ibadeti yerine getirmek caizdir. Zengin bir Müslüman zekatını kendi eli ile fakire verebileceği gibi vekil ettiği birisi vasıtası ile de verebilir.

3- BEDENİ VE MALİ İBADETLER

Hem beden hemde mal ile birlikte yapılan ibadetlerdir. Hac böyle bir ibadettir. Hac kendisine borç olan kimsenin bu ibadetin bizzat yapması lazımdır. Başkasını vekil edemez ancak zengin olduğu halde hacca gidemeyecek derecede hasta sakat çok yaşlı veya gitmesine mani başka bir özrü bulunan kimse kendi yerine bir başkasını göndererek haccı yaptırabilir. Bu Müslümanlar için kolaylıktır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.