Hamamönü'nde köpek tehdidi

Hamamönü'nde köpek tehdidi

Başıboş sokak köpekleri Hamamönü’nde de yoğun şekilde görülmeye başladı. Başkentin tarihi ve turizm merkezlerinden olan Hamamönü’nde sürüler halinde dolaşıp etrafa korku saçan sahipsiz köpeklere karşı belediyeden tedbir alması bekleniyor.

Başkentin en uğrak noktalarından biri olan Hamamönü’nde, köpekler cirit atıyor. Bölgeyi gezmeye gelen vatandaş ve Hamamönü sakinleri bu durumdan şikâyetçi. Ara sokaklarda yürüyemez hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, bu sorunun çözülmesini talep ederken ‘İlla birilerine bir şey olması mı gerekiyor?’ diyerek tepkilerini dile getirdi.

hamamönü başıboş köpek

“KAÇ ÇOCUK DAHA YARALANMALI?”

Van’da minik Mete’nin hayatını kaybetmesini hatırlatan bölge sakini, “ 2 ay öncesinde Van’da 10 yaşındaki Mete, başıboş bir köpeğin saldırması nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun gibi yüzlerce olay var. Konya’da 9 yaşındaki Çınar’a köpek saldırması sonucu 40 dikiş atıldı. Burada anneler, çocuklarıyla birlikte yürürken tedirgin oluyor. Köpeklerin uzaklaşmasını bekliyor ya da yolunu değiştiriyor. Kaç çocuk daha yaralanmalı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

hamamönü

“BANKLARDA OTURAMIYORUZ”

Hamamönü’ndeki banklarda oturup vakit geçiren emekli bir vatandaş, “ Haftanın belirli günleri evimden çıkıp Hamamönü’ne gelirim. Burada gazete veya kitap okuyarak zaman geçiririm. Ancak buradaki köpekler yüzünden rahat vakit geçirmekte zorluk çekiyorum. Burada nişan, kına ve düğünler yapılıyor. Dolayısıyla hem gezmeye hem de bu tür organizasyonlar için büyüklü küçüklü yüzlerce insan geliyor. Köpekler insanları korkutuyor. İlla birisine bir şey mi olması gerekiyor?” şeklinde konuştu.

ESNAF DA ŞİKÂYETÇİ

Başıboş köpek sürülerinden rahatsızlığını dile getiren bölge esnafları, duruma acil bir çözüm üretilmesini talep ediyor. Bölgedeki esnaflar, vatandaşların korkarak dükkânlara sığındığını ve köpeklerin sokağı terk edene kadar insanların mahsur kaldığını belirtirken;Hamamönü’ndeki bir esnaf, “Müşterilerimiz köpeklerden korkup kaçabiliyor. Pek çok müşteri dükkânlara sığınıyor veya yolunu değiştiriyor. Bahçedeki masalarda yemek bile yiyemiyorlar” dedi.

hamamönü köpekler

“ARKAMA BAKARAK YÜRÜYORUM”

Sokak köpekleri nedeniyle işine gidip gelirken tedirginlik yaşadığını belirten diğer bir vatandaş, “Her gün bu sokaklardan işime gidip geliyorum. Zaman zaman grup halinde karşıma çıkıyorlar. Bazen yolumu değiştiriyorum bazen ise acaba arkadan köpek gelir mi diyerek arkama bakarak yürüyorum. Çok kez karşı karşıya kaldım. Onların geçip gitmesini bekledim ve öyle yoluma devam ettim” ifadesini kullandı.

“ONLARA DA YAZIK”

Aç ve susuz sokaklarda kaldıklarını belirten bir vatandaş ise ”Köpekler aç ve susuz kaldıklarındainsanlara saldırabiliyor. Hayvanlar yiyecek ekmek bulamıyor. Karda, yağmurda, fırtınada sokakta kalıyorlar. Onlara da yazık” diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.