Fidancı Adem Bostan fidan dikecek vatandaşları uyardı

Fidancı Adem Bostan fidan dikecek vatandaşları uyardı

Fidancı Adem Bostan, Ankara’da değişen iklim koşullarından dolayı fidan dikim dönemlerinde de kayma olduğunu belirterek, “Başkentte fidan dikimi kasım ayında başlar. Değişen iklim şartlarından dolayı nisan sonuna kadar devam eder” dedi.

Fidancı Adem Bostan Ulus Bentderesi’nde fidan ve ağaç dikiminde son döneme girildiğini belirtti. Değişen iklim şartları ve mevsim kaymalarından dolayı fidan dikimi dönemlerinde de kayma olduğunu söyleyen Bostan, “Fidan dikimleri Ankara’da normalde kasım ayında başlar, ancak mart ayında dikim yapılması soğuk havalardan dolayı daha iyidir. Ülkemizde değişen iklim şartlarından ve mevsim kaymalarından dolayı nisan ayının 20’sine kadar açık kök diye tabir ettiğimiz fidanların satış ve dikimine devam ediyoruz. Kapalı kök dediğimiz ağaçlarda ise 12 ay dikim yapılıyor” dedi.

ara-005.jpg

“UYGUN FİYATLARDA SATIYORUZ”

Uygun fiyatlı olmasından dolayı açık kök fidan satışının daha çok olduğunu belirten Bostan, “Açık kök satışı ve tüplü fidan satışı yapıyoruz. Açık kök meyve fidanlarının fiyatları daha uygun olduğu için bu mevsimde daha çok rağbet görüyor. Nisan ayının 20’sine kadar açık kök satışı yaparız. Tüplü fideler ise 12 ay dikilebiliyor. Dikim sezonu dışında tüplü fide satışımız artıyor” dedi. Ulus Bentderesi’nde meyve ve bitki fidanı satışı yapan Âdem Bostan, sattıkları ürünleri kar marjını düşürerek sattıklarını kaydederek, “Ürünlerimizin girdi maliyetlerinin artmasından bizde olumsuz etkilendik. Geçen senelerde 30- 35 liraya sattığımız fideler bu sene 45-50 lira civarında satıyoruz” ifadelerini kullandı.

ara2-003.jpg

MEYVE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

Küresel iklim değişikliği ve mevsim kaymalarından dolayı Ankara’da meyve ağacı çeşitliliğini de beraberinde getirdiğini dile getiren Bostan şunları söyledi: “Sıcak bölgelerde yetişen zeytin, nar, hurma gibi ağaçlar artık Ankara’da da meyve vermeye başladı. İncir ve limon hariç hemen hemen her meyve Ankara’da oluyor. Fidan sattığımız müşterilerimiz meyve aldıklarını anlatıyor. Limon ise iç mekânda oluyor.”

İrfan Nurol Acar / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.