EYT’lilerin emeklilik heyecanı devam ediyor

EYT’lilerin emeklilik heyecanı devam ediyor

EYT'lilerin emeklilik heyecanı devam ediyor. Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar başvuru yapmaya devam ediyor.

EYT kanunun yasalaşmasından sonra emeklilik hakkı kazanan çalışanlar, SGK binaları önünde kuyruklar oluşturmaya devam ediyor. EYT başvurularını yapan vatandaşlar, karşılaştıkları sorunların çözümü için de SGK müdürlüklerine başvuruyor.

EYT kuyruğu

TOPLU TAZMİNAT PROBLEMİ

Gazetemize konuşan EYT’li işçi Hıncal K., ‘’Ben EYT hakkımı kazandım. Benim işverenim bana kazandığım tazminatı toplu olarak veremeyeceğini söylüyor. Kuyrukta bekleyen bir vatandaşla konuştum. Devlet kredi fonu veriyor dedi. Mecbur ödeyecekler dedi. Bunu danışmak için buraya geldim’’ dedi.

(EYT’lilere ödenecek toplu tazminatların, işverenlere verilecek kredi fonu ile ödeneceği açıklanmıştı.)

sgk eyt

ŞÜKÜRLER OLSUN MUTLUYUZ

Diğer EYT’li Nazife Kartal, ‘’Devlet bu hakkı bana tanıdı şükürler olsun, işyerinden iki arkadaşımla geldik. Önce iş çıkışımız verildi, birkaç işlemimiz kaldı onları da hallettikten sonra maaşlarımızın bağlanmasını bekleyeceğiz, mutluyuz.’’ şeklinde konuştu.

GENÇLER İÇİN SEVİNİYORUM

Kuyrukta bekleyen ve normal şartlarla emekli olan Yaşar Sevda EYT hakkında şu yorumlarda bulundu: ‘’Tekrardan hayırlı olsun. Emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar için sevindik. Emeklerinin karşılığını alacaklar. En çok da gençler için seviniyorum. İki kızım üniversite okuyor. İş istihdamı için de iyi olacak diye düşünüyorum. Emekli olan vatandaşların yerine işsiz gençler gelecek. İnşallah herkes için hayırlı olur.’’

eyt maaşlar

İLK MAAŞLAR

2023 yılı içerisinde, EYT kapsamında yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın emekli olması bekleniyor. Mart ayında emekli olmak için SGK'ya başvuran, maaş bağlama işlemi biten kişiler ilk aylıklarını Nisan ayı içerisinde alacak.

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum