Uzman jandarmalar astsubaylığa geçmeyi bekliyorlar

Uzman jandarmalar astsubaylığa geçmeyi bekliyorlar

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, jandarmalara 24 Haziran 2018 seçimlerinde verilen sözün tutulmasını isteyerek, Uzman Jandarmaların bir üst statü olan Astsubaylığa geçirilmelerini beklediklerini söyledi.

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, kendilerinin İçişleri Bakanlığı'na bağlı sadece Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görevli emekli ve çalışanı ile birlikte 29.095 mevcudu bulunan subay ve astsubaylar gibi 15 yıl mecburi hizmete tabi üç muvazzaf personelden biri olan 3466 sayılı kanuna tabi Uzman Jandarmalar olduklarını belirtti.

whatsapp-image-2023-03-29-at-9-59-53-am-1.jpeg

"VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASI BEKLENİYOR"

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, uzman jandarmaların beklenti içinde olduklarını belirterek, "Sadece Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görevli emekli ve çalışanı ile birlikte 29.095 Mevcudu bulunan 3466 sayılı kanuna tabi Uzman Jandarmalar 24 Haziran 2018 seçimlerinde verilen vaatleri seçimden önce bekliyorlar. Biz, gece gündüz demeden devletimizin emrinde vatanı ve millet için görev yapan aziz bayrağı uğruna şehit ve gazi olan, olmaktan onur ve gurur duyan Uzman Jandarma ailesiyiz" dedi. Başkan Çayırtepe, "Özlük ve sosyal haklar yönünden yaşadığımız mağduriyetlerin önüne geçilmesi için en azından aynı görevi yaptığımız Jandarma Astsubaylarımızın özlük ve sosyal haklarından faydalanır şekilde bir düzenlemenin yapılmasını yüksek makamlardan arz ederiz" ifadelerini kullandı.

2883098-1200x627.jpg
"ASTSUBAYLIĞA GEÇİRİLMELERİNİ BEKLİYORUZ"

2012 yılında Uzman Jandarma Okulu kapatılarak kadrolarının tamamı Astsubay kadrolarına dönüştürülmüştür diyen Çayırtepe, "Komuta kademesi tarafından okulları kapatılan Uzman Jandarmaların bir üst statü olan Astsubaylığa yükseltileceği şeklinde emir yazılmış olup o tarihten itibaren Uzman Jandarmalar İstihbarat Tim Komutanı, Kom, Kriminal, Olay Yeri İnceleme Tim Komutanı, Trafik Tim Komutanı, Bölük Astsubayı, Kısım Amirliği vb. görevleri halen aktif olarak yürütmektedirler. Okulları ve Kadroları kapatılan, astsubay Kadrolarında görev yapan Uzman Jandarmaların bir üst statü olan Astsubaylığa geçirilmelerini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

whatsapp-image-2023-03-29-at-9-59-54-am.jpeg

UZMAN JANDARMALAR NE TALEP EDİYOR?

Çayırtepe, Subay ve Astsubayların okulda geçen eğitim ve öğretim süreleri fiili hizmetten sayılarak primleri kurum tarafından ödenir iken, Muvazzaf Uzman Jandarmaların okulda geçen eğitim süreleri fiili hizmetten sayılmamaktadır. Bu durum Uzman jandarmalar aleyhinde bir eşitsizlik yaratmaktadır. Bu eşitsizliğin giderilmesi için 5510 sayılı SGK kanununda değişiklik yapılarak mağduriyetimizin giderilmesini talep ettiklerini belirtti. Çayırtepe, Subay ve Astsubayların, Askeri Okullarda ve eğitimlerinde geçen sürelerin fiili hizmetten sayılıp, primlerinin kurum tarafından ödendiğini söyledi.

whatsapp-image-2023-03-29-at-9-59-53-am.jpeg

"ORDUEVLERİ KAPILARINDAN GERİ ÇEVRİLMEKTEDİR"

Ordu evleri ve sosyal tesislerden 3466 sayılı kanuna tabi Muvazzaf kadrolu personeli Uzman Jandarmalar ve Şehit ve gazi ailelerinin faydalanamadıklarını ve orduevleri kapılarından geri çevrildiklerini ifade eden Çayırtepe, Jandarmanın Üç Muvazzaf rütbeli personelinden biri olan Uzman Jandarmalara, Astsubaylara verilecek olan Tazminatın verilmesini talep ettiklerini söyledi. Çayırtepe, TSK ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere özlük haklarını kimden talep edeceklerinin bilinmediğini belirtti.
Yazılı açıklamasının ardından (EMUJAD) Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Şeref ÇAYIRTEPE, “29.095 mevcudu bulunan 3466 sayılı kanuna tabi Uzman Jandarmaların sorunlarının çözümü adına artık meslektaşlarının vatan savunmasının her alan ve yerlerinde ki başarıları da göz önüne alınarak sorunların çözümünü bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.