Elijah Wood Kimdir? Elijah Wood Kaç Yaşında?

Elijah Wood Kimdir? Elijah Wood Kaç Yaşında?

Elijah Wood Kimdir? Elijah Wood Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Elijah Wood Kimdir? Elijah Wood Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Elijah Wood Kimdir?

Elijah Wood, Amerikalı aktör, seslendirme sanatçısı ve yapımcıdır. 28 Ocak 1981'de Iowa, Cedar Rapids'de doğdu. Wood oyunculuk kariyerine genç yaşta başladı ve çığır açan rolü çocukken 1990 yapımı "Avalon" filmiydi. JRR Tolkien'in romanlarından uyarlanan "Yüzüklerin Efendisi" film üçlemesindeki Frodo Baggins rolüyle tanınmaktadır. Wood ayrıca "The Good Son", "Deep Impact", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Wilfred" ve "The Last Witch Hunter" gibi çeşitli filmlerde rol aldı. Oyunculuk çalışmalarına ek olarak, "Happy Feet", "Robot Chicken" ve "Star Wars: The Clone Wars" da dahil olmak üzere birçok animasyon filmi ve TV şovunda seslendirme yaptı. Elijah Wood, oyunculuk kariyerine 1980'lerin sonlarında "Geleceğe Dönüş II. Bölüm" ve "Sonsuza Kadar Genç" gibi filmlerde küçük rollerde oynayarak başladı. Macaulay Culkin'in karşısında sorunlu bir çocuğu canlandırdığı 1993 yapımı “The Good Son” dramasındaki rolüyle büyük beğeni topladı. Wood, 1990'lar boyunca istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam etti ve "Flipper", "Deep Impact" ve "The Fakülte" gibi filmlerde rol aldı. 2001'de Wood, Peter Jackson'ın "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin film uyarlamasında Frodo Baggins'in başrolünü üstlendi. Filmler hem eleştirel hem de ticari açıdan oldukça başarılıydı ve Wood'un Frodo'yu canlandırması ona geniş çapta övgü kazandı. "Yüzüklerin Efendisi"nin bir ön filmi olan "Hobbit" üçlemesindeki rolünü yeniden canlandırmaya devam etti. Wood, filmdeki işinin dışında aynı zamanda bir müzik aşığıdır ve müzik endüstrisinde çeşitli şekillerde yer almıştır. Birkaç bağımsız sanatçının müziklerini yayınlayan Simian Records adlı bir plak şirketi kurdu. Ayrıca çeşitli kulüplerde ve müzik festivallerinde yer alan bir DJ'dir. Wood ayrıca hayvan hakları ve çevrecilik dahil olmak üzere çeşitli sosyal ve politik nedenlerin savunucusudur. Çevre sorunları konusunda farkındalığı artırmak için Dünya Yaban Hayatı Fonu ve Doğal Kaynakları Savunma Konseyi gibi kuruluşlarla çalıştı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.