Belediye Başkanı’nın kafasını kesip, arabasının üzerine koydular

Belediye Başkanı’nın kafasını kesip, arabasının üzerine koydular

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik’in kız arkadaşı ile takıntılı olduğu genç kızı 1 saat arayla katletmesi, birinin başını kesip sokağa atması benzeri bir vahşet de Meksika’da yaşandı. Belediye Başkanı’nın kafasını kesip, arabasının üzerine koydular.

Vahşet üstüne vahşet… İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik’in kız arkadaşı ile takıntılı olduğu genç kızı 1 saat arayla katletmesi, birinin başını kesip sokağa atması benzeri bir vahşet de Meksika’da yaşandı. 6 günlük Belediye Başkanı’nın kafasını kesip, arabasının üzerine koydular.

3 GÜN ÖNCE DE BİR BAŞKA YETKİLİYİ…

Meksika'da politikacıların hedef alındığı şiddet olayları dur durak bilmiyor. Uyuşturucu kartelleri ile ünlü Meksika’da Chilpancingo Belediye Başkanı Alejandro Arcos, göreve başladıktan 6 gün sonra çeteler tarafından vahşice öldürüldü. Başkan Arcos'un kesilen kafası aracının üzerine kondu. Cinayetten 3 gün önce bir belediye yetkilisi de katledildi.

43 yaşındaki Arcos'un kesik başı bir aracın tavanında, vücudu ise aracın içinde bulundu. Cinayetin uyuşturucu kartelleri tarafından işlendiği bildirildi.

kafa.jpg

Başkan Arcos, geçtiğimiz Haziran ayında belediye başkanı seçilmiş ve göreve başladığı 6 günlük dilimde de kasırga felaketi mağdurlarına yardım çalışmalarına katılmıştı. Alejandro Arcos, katledilmeden önce de sosyal medya hesabından bölge halkı ile birlikte fotoğraf paylşamıştı. Arcos, bu fotoğraftan birkaç saat sonra öldürüldü.

kafa-ic.jpg

CİNAYETİ KINADI

Cinayetten sadece 3 gün önce Chilpancingo belediye meclis sekreteri Francisco Tapia da vurularak öldürüldü. Meksika Cumhurbaşkanı Claudia Sheinbaum, Arcos’un öldürülmesini talihsiz olarak nitelendirirken, güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyledi. Guerrero Eyaleti Valisi Evelyn Salgado da, cinayeti kınayarak sorumluların yakalanacağına dair söz verirken, vahşi cinayetin failleri ya da detayları hakkında henüz hiçbir resmi bir açıklama yapılmamış olması dikkat çekti.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.