Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe’nin ara transfer döneminde listesinde olan Sardar Azmoun, merak konusu oldu. 8 Milyon Euro piyasa değeri bulunan futbolcu, forvet arkası olarak da görev yapabiliyor. Peki, Sardar Azmoun kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, ara transfer sezonunda takviye yapmak için çalışmalara hız verdi. Son iddialara göre, Shabab Al-Ahli forması giyen Sardar Azmoun, sarı-lacivertlilerin transfer gündeminde yer aldı. İranlı santraforun güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olarak belirlendi ve forvet arkası pozisyonunda da görev alabiliyor.

SARDAR AZMOUN KİMDİR?

Sardar Azmoun, 1 Ocak 1995 tarihinde İran'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Etka altyapısında başlayan Azmoun, daha sonra Sepahan FC takımında farklı yaş kategorilerinde forma giydi. 2013-14 sezonunda Rubin Kazan’ın ikinci takımından A Takıma yükseldi ve burada gösterdiği performansla dikkat çekti.

Kariyeri boyunca Rubin Kazan, Rostov, Zenit, Bayer Leverkusen ve Roma gibi önemli takımlarda oynayan Azmoun, 2024-2025 sezonunda çıktığı 9 karşılaşmada 9 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Genel kariyerinde toplamda 354 maçta forma giyen oyuncu, 127 gol ve 53 asistlik bir performans sergiledi.

Azmoun'un en verimli dönemleri ise Rusya’da geçti. Zenit formasıyla çıktığı 104 maçta 62 gol atıp 23 asist yaptı. Fenerbahçe'nin, Sardar Azmoun'u transfer etmesi durumunda, kadrosuna önemli bir hücum gücü katmayı hedeflediği görülüyor.

Kaynak:Ntv Spor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.