Vakalar artış gösterdi! Pandemi kabusu geri mi dönüyor?

Vakalar artış gösterdi! Pandemi kabusu geri mi dönüyor?

Son haftalarda ateş, burun akıntısı ve halsizlik şikayetleriyle acile başvuranların sayısının arttığını bildiren uzmanlar, yeni bir salgın uyarısında bulundu.

Son günlerde Türkiye genelinde yeni bir salgın patlak verdi. Boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş gibi şikayetlerle yüzlerce kişi hastanelere başvurdu.

Konuya ilişkin uzmanlar, covid ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmeye başladığını belirtti Ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi şikayetlerle hastanelere gelenlerin çoğaldığını bildiren uzmanlar, bir süre izole olunması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca bir hekimle görüşmeden ilaç alınmaması konusunda uyarı yapıldı.

Özellikle mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, bu virüslerin belirtilerinin uzun süre geçmediğini kaydetti.

Pandemi kadar yoğun vaka sayısı olmadığını ancak ciddi bir vaka artışı gördüklerini bildiren uzmanlar, dengeli ve sağlıklı beslenilmesi gerektiğini söyledi. Ağır enfeksiyonlarda kalıcı hasar kalabileceğini de kaydeden uzmanlar, hastalıktan kurtulmanın en hızlı yolunun doğru bir temizlik ve iyi bir izolasyon olduğunu vurguladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.