Elektrik faturaları silindi mi? Deprem bölgesinde hangi borçlar silindi?

Elektrik faturaları silindi mi? Deprem bölgesinde hangi borçlar silindi?

Depremin ardından evleri yıkılmış ya da ağır hasar almış vatandaşlar birde faturalarla uğraş gösteriyordu. Devlet yetkilileri bu duruma çareyi borçları silerek buldu. Peki, deprem bölgesinde hangi borçlar silindi?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen iki yıkıcı deprem sonrası binlerce ev yerle bir olmuştu. Depremde 100 binin üzerinde vatandaş yaralanmış ve 50 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetmişti. Deprem bölgesinde yaşayan, ailelerini, evlerini ve memleketlerini kaybeden vatandaşlar birde fatura sorunları ile uğraşıyordu. Devlet yetkililerinden talepte bulunan vatandaşların sesine kulak verilerek vatandaşların bazı borçları silindi. Peki, elektrik faturaları silindi mi? Deprem bölgesinde hangi borçlar silindi? Tüm detaylar haberimizde:

elektrik faturaları silindi mi

DEPREM BÖLGESİNDE HANGİ BORÇLAR SİLİNDİ?

Deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz borcu olan aboneler için yeni bir karara imza atıldı. Uzun zamandır bazı tartışmalara konu olan fatura sorunu da alınan bu kararla çözüme kavuşturulmuş oldu. Deprem bölgesinde ikamet eden, ödenmemiş elektrik ve doğalgaz faturası olan ve 6 Şubat depremlerinde evi-dükkânı yıkılmış ya da ağır hasarlı veya orta hasarlı olan vatandaşların ödenmemiş fatura borçları silindi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan bilgide, depremden önce faturalandırıldığı takdirde fatura ödemeyenlerin ve son sayaç okuma tarihinden 6 Şubat’a kadar olan kısım borçları silindiği duyuruldu. Bu konuyla alakalı açılmış olan herhangi bir icra takip davası var ise bu davalarında kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Deprem bölgesinde hangi borçlar silindi

FATURA ÖDEME 31 MAYISA KADAR YOK

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde açıklanan bilgilerde; deprem bölgesinde yer alan ve depremlerde ağır hasar almış olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesinin 31 Mayıs’a kadar ertelendiği de duyuruldu.

Deprem bölgesinde hangi faturalar silindi

Haziran ayından itibaren ödemesi alınacak olan faturalarda gecikme zammı alınmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödeneceğinin planı paylaşıldı. Konu ile alakalı dikkat edilmesi gereken mesele ise; erteleme kararının sadece konut abonelerini kapsaması oldu. Ayrıca, bu şehirlerde yaşayan vatandaşların bu konu ile ilgili olarak herhangi bir erteleme işlemi başvurusu yapmasına gerek olmadığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Erteleme işlemleri bizzat elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından yürütüleceği açıklandı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.