Ekonomi kursları da etkiledi: Halk eğitim merkezleri sıkıntı yaşıyor

Ekonomi kursları da etkiledi: Halk eğitim merkezleri sıkıntı yaşıyor

Karaağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Çiftçi, “Sonuçta bir ürün yapmak için ham maddeye ihtiyaç oluyor ve bunun temin edilmesi noktasında bazı bölgelerde sıkıntı yaşıyoruz“ dedi.

Mamak Karaağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Çiftçi, ekonomik sıkıntıların bazı bölgelerde kurslara katılımı etkilediğini söyledi. Harun Çiftçi, “Bazı bölgelerde ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşların ekonomik durumlarındaki olumsuz gelişmeler maalesef kursları da etkiliyor“ dedi. Daha nitelikli ürünler üretilerek vatandaşlara ek gelir sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Çiftçi, üretilen ürünlerin satışı için pazar arayışında olduklarını ve desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti. Çiftçi, atık malzemelerden yapılan ürünlere ilginin arttığını belirtti. Geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmaları kapsamında eski kumaşlardan ürünler yapıldığını ve bu ürünlerin vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ifade etti.

karaagac-halk-egitim-mer-muduru-harun-ciftci-ara-baslik-1.jpg

BAZI BÖLGELERDE MADDİ SIKINTI YAŞANIYOR

Halk eğitim merkezlerinde verilen kurslara vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Harun Çiftçi, bazı bölgelerde ekonomik sıkıntılar yaşandığını ifade etti. “Vatandaşlarımız kurslarımıza ilgi gösteriyor. Özellikle ev hanımları boş vakitlerini kurslarımızda değerlendiriyorlar. Ama bazı bölgelerde ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşların ekonomik durumlarındaki olumsuz gelişmeler maalesef kursları da etkiliyor. Sonuçta bir ürün yapmak için ham maddeye ihtiyaç oluyor ve bunun temin edilmesi noktasında bazı bölgelerde sıkıntı yaşıyoruz“ şeklinde konuştu.

ara-2.jpg

‘’AMACIMIZ DAHA NİTELİKLİ ÜRÜNLER ORTAYA KOYMAK’’

Harun Çiftçi, vatandaşların ve kursiyerlerin nitelikli ürünler ile kazanç sağlamalarını istediklerini belirtti. Karaağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Çiftçi, “Bizim şu an en büyük amacımız Mamak’ta insanların ihtiyaç duyacağı nitelikte ürünler ortaya koymak. Burada özellikle ailelere ek gelir oluşturucu faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Kursumuza gelen kursiyerler kendine bir ek gelir oluşturup ürettiği üründen para kazanabilsin istiyoruz. Üretilecek nitelikli ürünler hem vatandaşın ihtiyacını karşılama yönünde oluyor hem de kursiyerlerimize ek gelir imkanı sağlıyor“ dedi.

basliksiz-1-kopya.jpg

ATIKLAR YENİLENİYOR

Çiftçi, atık malzemelerden yapılan ürünlere yönelik ilgi alanları oluştuğunu söyledi. Çiftçi, “Geri dönüşüm ile ilgili sıfır atık çalışmamız var. Bu çalışmanın amacı eski kumaşlar gibi çöp olacak şeyleri değerlendirme ve bunlardan yenilenmiş ürünler ortaya çıkarma. Kursiyerler bu aşamada eski kumaşlardan kullanabilecekleri şeyler yapıyorlar. Mesela yoğurt mayalamak için bir kılıf yaptılar. Bu kılıfı içerisinde süt bulunan tencereye geçiriyorlar, kılıf da belli bir ısıda tuttuğu için yoğurt mayalanıyor. Atık malzemelerden çanta, kalemlik cüzdan gibi ürünler yapıyorlar. Özellikle atıklar ile ilgili ayrı bir ilgi alanımız oluştu“ dedi.

skype-lnk.jpg

“DESTEK BEKLİYORUZ“

Üretilen ürünlerin satış aşaması için bir pazar arayışında olduklarını belirten Harun Çiftçi, bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Çiftçi şu ifadeleri kullandı: “Özellikle satış ve pazarlama alanlarında arayışlar içerisindeyiz. Bir pazar oluşması lazım. Kursiyerlerimizin, özellikle kadın kursiyerlerimizin desteklenmeye ihtiyacımız var. Bu anlamda gerek yerel gerekse genel yönetimlerde bir arayış içerisindeyiz. Bu anlamda geleceğe yönelik hedeflerimiz var.“

Ham maddeleri Siteler esnafından temin ettiklerini ifade eden Harun Çiftçi, bu konuda da çalışmalar yapılabileceğini ekledi. “Bu konuda hocalarımız ve kursiyerlerimiz özverili bir şekilde çalışıyor. Evlerinde kullanmadıkları kumaşları yeniden hayat vermek için atölyemize getiriyorlar. Bu bir süre sonra yeterli olmuyor. Bu noktada siteler esnaflarından kullanmadıkları ve çöpe atılacak olan kumaşları temin ediyorlar. İlçemizde başlatılacak bir projeyle vatandaşların kullanmadıkları kumaşlar belirli yerlerde toplanabilir. Bizler de atölyelerimizde tekrar işleyerek yeniden hayat verebiliriz“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.