Dernekten anlamlı kitap: "Gençlere verilen değeri gösteriyor"
Ermenek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gücal, ‘’Dernek olarak içerisinde 27 gencin edebi eserlerinin ve rüyalarının yer aldığı ‘Çıtlık’ adında bir kitap çıkardık. İçerisinde ilçemizi tanıtan çok kısa bilgiler de var’’ dedi.
Ermenek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gücal, derneğin faaliyetlerini ve ilçenin tarihini gazetemize anlattı. 1960’dabn beri derneğin faaliyet gösterdiğini dile getiren Gücal, ‘’En önemli kuruluş amaçlarımızdan birisi Ermenek gençliğine hizmet etmek ve Karaman’ın Ermenek ilçesinden Ankara’ya gelen hemşehrilerimize yardımcı olmak’’ ifadelerini kullandı.
‘’ÇITLIK KİTABI GENÇLERE VERDİĞİMİZ DEĞERİ GÖSTERİYOR’’
İlçede edebiyatla ilgilenen gençlerin bu yönlerini geliştirmeleri için 27 gencin eserinin yer aldığı ‘Çıtlık’ adlı kitabı çıkardıklarını söyleyen Gücal, ‘’Kitabın çıkış amacı bölge gençliğini hem okumaya hem de yazarlığa teşvik etmek. İçerisinde toplam 27 farklı gencin öyküleri ve şiirleri yer alıyor. Bu çok kıymetli eser, ilerleyen zamanlarda belki de birkaç gencin yazar olmasını sağlayacak. Bu kitap ilçe derneği olarak gençlerimize ve onların eğitimlerine verdiğimiz değeri gösteriyor’’ şeklinde konuştu.
‘’ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS İMKANI’’
Ermenek Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Ankara’da okuyan Ermenekli öğrencilere burs verdiklerini ifade eden Gücal, ‘’Burada dernek olarak Ankara’ya okumaya gelen gençlerimize burs imkanı sağlıyoruz. Sadece maddi açıdan değil bazı eğitim faaliyetleri vererek de onların eğitimlerine yardımcı oluyoruz. Gençlerimize tarihimizi öğretiyoruz ve geçmişimizi aktarıyoruz. Çünkü, geleceklerine yön verebilmeleri açısından bu çok önemli. Özellikle yeni gençliğe sahip çıkmaya çalışıyoruz. Örf ve adetlerimizi sıcak tutmak için etkinlikler düzenliyoruz. Bölgemizi tanıtım amaçlı kamplar düzenliyoruz’’ diye belirtti.
‘’COĞRAFİ VE KÜLTÜREL BİR CENNET’’
Ermenek ilçesinin Karamanoğulları Beyliği’ne başkentlik yaptığını da söyleyen Gücal, ‘’Hem coğrafi hem tarihi açıdan çok zengin bir ilçeyiz. Döneminde Karamanoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış bir ilçeyiz. Bu nedenle tarih olarak gayet zengin bir bölgedeyiz. Biz bunu bütün herkese yaptığımız faaliyetlerle duyurmaya çalışıyoruz. Karamanoğlu Mehmet Bey’in mirası olan 13 Mayıs Türk Dil Bayramı’nı her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle kutluyoruz. Bu yüzden eğitim seviyesi de yüksek bir ilçeyiz. Son dönemde özellikle ilçemizde turistik faaliyetler de oldukça gelişti. Yamaç paraşütü sporu son dönemde bölgemizde çok popüler hale geldi. Bölgede bulunan barajla beraber su sporları da yaygınlaşmaya başladı’’ ifadelerini kullandı.
‘’ÇOK ZENGİN YER ALTI KAYNAKLARIMIZ VAR’’
Bölgenin Taşeli Bölgesi olduğu için çok zengin yer altı kaynakları olduğunu belirten Gücal, ‘’Bir dönem özellikle 90’lı yıllarda İç Anadolu ve Çukurova Bölgesi’ndeki fabrikaların yaktığı madenler bizim bölgemizden çıkarılıyordu. Şu anda da sadece bölgede birkaç tane kömür ocağı kalmış durumda. Şu anda onlar belirli bir oranda kömür ve linyit ihtiyacını karşılıyorlar. Madencilik açısından, bölge olarak çok zengin yer altı kaynaklarımız var’’ diye belirtti.
Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.