Deniz Feneri Derneği  günde 50 aileye ulaşıyor

Deniz Feneri Derneği günde 50 aileye ulaşıyor

Deniz Feneri Derneği Ulus Giyim Mağazası’nda depremzedelere yardımlar devam ediyor. 794 aile giyim, 632 aile gıda ve hijyen yardımından faydalandı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremden etkilenen ailelere giysi, gıda ve temizlik malzemesi yardımları yapan Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi, depremin ilk gününden itibaren 3 binden fazla ihtiyaç sahibine yardım yapıldığını bildirdi.

deniz feneri derneği

GÜNDE 50 AİLE,3 BİNDEN FAZLA KİŞİ

Dernek yetkilisi İbrahim Demirci, günde 50 aileye yardım malzemeleri teslim edildiğini belirterek, kendilerine mektup veya telefon üzerinden ulaşarak gerekli bilgileri beyan eden depremzede ve diğer ihtiyaç sahibi vatandaşlara gerekli incelemenin ardından iletişime geçilerek yardımların ulaştırıldığını söyledi.

İbrahim Demirci, bugüne kadar Ankara’da 794 aileye giyim, 632 aileye gıda ve hijyen yardımları teslim edildiğini ifade ederek, “Her aileden bir kişi başvurabiliyor, tabi bir evde 2 3 aile kalanlar da var. Bunlarla beraber tahmini en az 3 bin kişi bugüne kadar yardımlardan faydalandı“ dedi.

deniz feneri derneği ankara şubesi

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Demirci, depremzede ve diğer ihtiyaç sahiplerinin başvurularının ardından sistemde dosya açıldığını ve yapılan sosyal incelemenin ardından sms veya telefonla aranarak bilgilendirme yapıldığını belirterek, “İnceleme yapıldıktan sonra sistemden giyim, gıda, temizlik ve diğer ihtiyaçlar isteyenlere ulaştırılıyor. Sadece gıda ve giyim değil eşya yardımı da ev kuranlara gidiyor. Sizin ki mesela gıda giyim çıkmıştır, sistemden otomatik bize düştüğü zaman, sms yoluyla sizi buraya davet ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Yardımdan faydalanmak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisi, yerleşim yeri belgesi ve durumunu anlatan mektup veya telefon numarası ile derneğe ulaşmaları yeterli bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum