Darbedilen muhtar Ferhat Aygün: "Güvenlik tedbiri istiyoruz"

Darbedilen muhtar Ferhat Aygün: "Güvenlik tedbiri istiyoruz"

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün, mahallede bulunan korulukta kimliği belirsiz beş sarhoş tarafından darp edildi. Aygün, “Burası günün her saatinde kullanılıyor. Korulukta alkol alınması doğru değil. Güvenlik tedbiri istiyoruz” dedi.

Keçiören, Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan ‘Kuzey Ankara Rekreasyon Alanı’ kapsamında yapılan koruluk madde bağımlılarının ve alkoliklerin meskeni oldu. Mahalle halkı ve Muhtar Ferhat Aygün bir an önce yetkililerden tedbir alınmasını istiyor. Geçtiğimiz hafta sonu habere konu olan koruluk alanda beş sarhoş tarafından darp edilen Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün gazetemize konuştu.

Aygün, “Bu koruluk alan günün her saatinde mahalleliler tarafından kullanılıyor. Burada alkol alınması doğru değil. Güvenlik tedbiri istiyoruz. Biz Muhtarlık ve mahalle halkı olarak söz konusu koruluk alanın tekrardan ANFA’nın koruma alanına dahil edilmesini istiyoruz. Koruluk alan işe, okula, camisine, çarşısına giden her yaştan vatandaşlarımız tarafından günün her saatinde aktif olarak kullanılıyor” dedi.

yeşiltepe mahallesi

DAHA ÖNCE ANFA KORUYORDU

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün, daha önce o koruluğun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik tarafından korunduğunu belirterek “2019 yılına kadar Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik koruma tedbiri alıp devriye atıyordu. 2019 yılından sonra ANFA Güvenlik bölgeyi koruma alanından çıkardığını bildirdi. Güvenlik tedbirleri kalkınca koruluk alanı başıboş kaldı. Daha sonra zamanla bu olaya konu olan koruluk alan alkoliklerin ve madde bağımlılarının mekânı olmaya başladı. Söz konusu koruluk alan Kuzey Ankara Külliye Camisi’ne ve Erbakan Bulvarı’na gidiş gelişte her yaştan mahallelinin kullandığı kestirme yol olarak kullanılıyor. Mahalle halkı çocuk, büyük, kadın, erkek bu yolu günün her saatinde aktif olarak kullanıyor” dedi.

yeşiltepe mahallesi pisliği

BEŞ KİŞİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Hafta sonu yaşadığı talihsiz olayı gazetemize anlatan Muhtar Aygün, “Hafta sonu ben koruluk alandan geçerken baktım 5 kişi alkol alıyordu. Gidip uyarıyım dedim. ‘Burada alkol almayın ateş yakmayın yangın çıkar koruluk yanar. Vatandaşlar şikâyetçi oluyor’ dedim. Sonra o beş kişi küfür ederek üstüme gelmeye başladı. Tekme, tokat ve taş kullanmak suretiyle beni darp ettiler. Sonra orada kafama taşla vurdular. Ben çalılıklara doğru yuvarlanıp bayılmışım. Muhtemelen öldü diye bırakıp kaçtılar” ifadelerini kullandı.

yeşiltape mahallesi mangal

KORULUK AKTİF OLARAK KULLANILIYOR

Aygün, “Biz, Yeşiltepe Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle halkı olarak söz konusu koruluk alanın tekrardan ANFA’nın koruma alanına dahil edilmesini istiyoruz. O durum gerçekleşmiyorsa da emniyet güçlerimiz tarafından Polislerimizin ya da Mahalle Bekçilerinin devriye atmasını istiyoruz. Bugün benim başıma gelen yarın bir gün çocuklarımızın ya da mahallede yaşayan kadın vatandaşlarımızın başına gelmesinden korkuyoruz. Çünkü, bu koruluk alan işe, okula, camisine, çarşısına giden her yaştan vatandaşlarımız tarafından günün her saatinde aktif olarak kullanılıyor” şeklinde konuştu.

yeşiltepe mahallesi muhtarı ferhat aygün

DAHA BÜYÜK OLAYLAR YAŞANMASIN

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ferhat Aygün, konu ile alakalı resmi yazışmaları yaptıklarını belirterek, “Daha büyük olaylar yaşanmasından korkuyoruz. Bölgede darp, gasp gibi üzücü olaylar yaşanmadan bir an önce yetkili merciler tarafından tedbir alınmasını ve suçun önüne geçilmesini talep ediyoruz. Biz Yeşiltepe Mahalle Muhtarlığı ve mahalle halkı olarak gerek Büyükşehir Belediyesi’nden gerekse Emniyet Güçlerimizden bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz. Olaydan sonra konuyu Kaymakamlığa bildirdik. Şu an resmi yazı ile o bölgenin tekrar koruma altına alınmasını talep ediyoruz. Beni darp edenleri bizim mahallede görmedim. Diğer mahalleler den gelip bizim mahallemizde suç işliyorlar” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.