Çocuklara ramazan ruhu yaşatılıyor

Çocuklara ramazan ruhu yaşatılıyor

Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında gerçekleşen ‘Hacivat ve Karagöz’ gölge oyunu ve okunan maniler ile öğrencilere Ramazan ruhu aşılanarak geleneklerimiz hatırlatıldı.

Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile hayata geçirdikleri yeni sosyal sorumluluk projeleri ile geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyor. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Âdem Orman’a konuşan Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Harun Çiftçi projeler ile kültürümüzden uzaklaşan gençlerimize gelenek ve görenekleri aşılamayı hedeflediklerini belirtti. Müdür Çiftçi, “Öğrencilerimize verdiğimiz küçük eğitimler ile onları bu güzel kültürle tekrardan tanıştırmaya hatırlatmaya çalıştık. Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerimize ve ziyaret ettiğimiz ilk okul öğrencilerine Ramazan heyecanını ve ruhunu yaşattık” dedi.

Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu

RAMAZAN RUHUNU HATIRLATTIK

Çiftçi, “Ramazan ayı gelince öğrencilerimizin modern kültür ile birlikte gelenek, görenek, örf ve adetlerden uzaklaşmaya başladığını gördük. Sosyal medya ile birlikte bu uzaklaşma biraz daha bariz ve hızlı oldu. Bizde okul yönetimi olarak öğrencilerimizi eski geleneklerimizi, örfümüzü ve kültürümüzü daha çok benimsetmek için bu Mübarek Ramazan ayında ne yaparız diye öğretmen arkadaşlarımız ile istişare yaptık. Bu çalışmaların sonunda az da olsa öğrencilerimizi harekete geçirmek istedik. Bu anlamda öğrencilerimize Ramazan ayının en vazgeçilmez geleneklerimizden olan ramazan davulu, manisi ve ‘Hacivat ve Karagöz’ gölge oyununu oynatmaya öğrencilerimize bu kültürel değerlerimizi hatırlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize verdiğimiz küçük eğitimler ile onları bu güzel kültürle tekrardan tanıştırmaya hatırlatmaya çalıştık” ifadeleri ile ne hedeflediklerini anlattı.

Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu ramazan

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLDU

Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Harun Çiftçi gazetemize son olarak, “Bu çalışmaları ilk önce okulumuzda yapmaya başladık. Daha sonra baktık ki güzel bir etkinlik ortaya çıkıyor. Öğrencilerimizde hevesli bu çalışmaları sosyal sorumluluk projesine dönüştürdük. Bu sosyal sorumluluk projesine çevremizdeki iki ilkokulu da dahil ederek çalışmalara devam ettik. Öğrencilerimiz bu iki ilk okuldaki kardeşlerine Ramazan manileri, ‘Hacivat ve Karagöz’ orta oyununu gerçekleştirdi. Proje kapsamında gittiğimiz okullardaki öğrencilerimizin ilgisini yoğun bir şekilde çektik. Proje kapsamında etkinlik düzenlediğimiz sınıflarda ki öğretmen ve öğrencilerimizin çok hoşuna gitti. Bu etkinliklerle öğrencilerimize ve ziyaret ettiğimiz ilk okul öğrencilerine Ramazan heyecanını ve ruhunu yaşattık” şeklinde konuştu.

Göknur Çekinmez/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.