Çiçekçiler internet satışından şikayetçi

Çiçekçiler internet satışından şikayetçi

Ulus’taki tarihi Suluhan Çarşısı’nda 30 yıldır esnaflık yapan Devrim Erdoğan, AVM kültürü ve internet üzerinden satışların çoğalmasıyla işlerin çok yavaşladığını söyledi.

Tarihi Suluhan Çarşısı’nda Ender Bujiteri sahibi Devrim Erdoğan AVM kültürünün yaygınlaşması ve sosyal medya üzerinden satışların çoğalması sonrası işlerinin etkilendiğini söyledi.

Özellikle internet üzerinden satışların esnaf olarak satışları etkilediğini söyleyen Erdoğan, “Ben burada vergimi ve kiramı ödüyorum ama onlar oturduğu yerden para harcamadan para kazanmak istiyor” dedi.

tarihi suluhan çarşısı

CAZİBE MERKEZLERİ DEĞİŞTİ

1990’lardan itibaren Suluhan Çarşısı’nda esnaf olduğunu söyleyen Erdoğan, handa ilk zamanlarda elektronikçiden tuhafiyeye, ayakkabıcısından giyimcisine birçok sektörden esnaf olduğunu belirterek zaman ile AVM’lerin yaygınlaşması sonucu ve 2000’lerde yaşanan krizlerin de etkisiyle sektörel çeşitliliğin ve işlerin azaldığını söyledi. Erdoğan, “AVM’lerin açılmasıyla insanların cazibe merkezlerini değiştirdi. Rekabet arttı esnafın kazancı düştü. Eskiden çeşitlilik vardı, her dükkândan bir şeyler alabilirdin. 2000’lerdeki krizler ve sonrası da sadece hediyelik eşya, çeyiz alışverişi gibi nedenlerle alışverişe gelenlerin durağı burası oldu” dedi. Erdoğan, tarihi çarşıda insanlar için en büyük avantajın AVM’lerin aksine temiz ve açık alanda alışveriş yapma imkânı olduğunu ifade etti.

suluhan çiçekçi

İNTERNET SATIŞLARINA DÜZENLEME GELMELİ

Erdoğan, internet üzerinden satışların kendilerine sınırlı bir olumsuz etkisi olduğunu ve bu alışverişlerin müşteri için birçok avantajı bulunduğunu ama esnaf olarak farklı düşündüğünü belirterek çarşıya gelmesi durumunda ürün çeşitliliği olarak internetten daha fazla zevkine uygun seçenekler bulacağını söyledi.

Erdoğan, “AVM olsun, internet olsun düzenleme ve denetim gerekli. Daha önce gündeme gelen internet alışverişlerine vergi kota gibi düzenlemeler şu anda rafa kaldırıldı. Bence yapılması lazım. Ben burada vergimi ve kiramı ödüyorum ama onlar oturduğu yerden para harcamadan para kazanmak istiyor. İsterse bire alsın beşe satsın beni ilgilendirmez ama aldığı karının vergisini vermeli” dedi.

suluhan çarşısı

AHİLİK KÜLTÜRÜ BİTİYOR

Esnaflığın geçmişi ve geleceğine de değinen Erdoğan, eskiden esnaflığın aile ortamı içerisinde gerçekleştiğini ve insanların samimi bir ortamda rahatlıkla alışveriş yapabildiğini söyledi. Erdoğan, 90’lardan itibaren yaptığı esnaflıkta hem müşteri ve esnaflar ile hem de esnafların kendi arasında eskiden bir güvenin var olduğunu vurgulayarak,” Şimdi ise insanlar birbirinin dükkanının içine bakıyor. Ben de aynısını koysam satar mıyım gibi. Geniş yelpaze yerine az yelpaze ama başkasının gözüne dikerek. Bu da bir tecavüz. İlla insanın birinin birine bir şey yapması gerekmiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.